Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак оголосив кількість повідомлень від громадян про нелегальні сміттєзвалища та їх місцезнаходження

З початку роботи інтерактивної Екомапи сміттєзвалищ, яку Мінприроди запустило у вересні 2016,  надійшло понад 1500 повідомлень про виявлені місця скупчення відходів, про що повідомив  Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак та  зазначив, що більшість повідомлень стосувалася стихійних сміттєзвалищ.

«Дуже важливо, що громада підтримала цей сервіс і стала на захист довкілля. Тільки за цей рік під нашим контролем органи місцевого самоврядування ліквідували близько 40% таких сміттєзвалищ», — наголосив посадовець.

Таким чином, найбільше сміттєзвалищ було ліквідовано органами місцевого самоврядування у Київській, Харківській, Миколаївській та Черкаській областях; найменше повідомлень про виявлені сміттєзвалища надійшло із Івано-Франківської, Рівненської та Чернівецької областей.

З моменту запуску інтерактивної мапи надійшло також 16 звернень про виявлені стихійні сміттєзвалища на території Донецької області і лише 3 звернення із Луганської області. На Донеччині ліквідовано 10 із 16 виявлених сміттєзвалищ і повістю ліквідовані сміттєзвалища, заявлені користувачами на Луганщині.

Довідка! Електронний сервіс «Ecomapa.gov.ua» включає інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією он-лайн сповіщення про виявлені сміттєзвалища.  Додати інформацію про сміттєзвалище може  будь-який громадянин України. Для цього достатньо зайти на сайт, зареєструватися і надіслати звернення. Також електронний сервіс включає мобільний додаток на базі кількох програмних систем, який дозволяє кожному громадянину України сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал Мінприроди. Отримана інформація оперативно опрацьовується модератором  та наноситься на карту. У свою чергу, Мінприроди надсилає отриману інформацію до органів місцевої влади зі вимогою їх ліквідувати. Кожен громадянин може бачити процес усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатками.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!