Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак: «Вважаю, що мораторій на перевірки бізнесу не повинен стосуватися екологічних»

Комісія Мінприроди не має можливості завершити перевірку матеріально-технічної бази ліцензіатів, які працюють у сфері поводження із небезпечними відходами, оскільки в Україні діє мораторій на перевірку бізнесу. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак та нагадав, що за результатами перевірок дотримання Ліцензійних умов поводження з небезпечними відходами, затверджених КМУ від 13 липня 2016 року, комісія Мінприроди встигла до початку дії мораторію перевірити лише третину підприємств у цій сфері.

«Третини ліцензіатів не було знайдено за місцем провадження діяльності, зазначеного у ліцензії, а понад 50 % суб’єктів господарювання не мали матеріально-технічної бази, заявленої у документах для отримання ліцензії. Левова частка виявлених порушень є наслідком мораторію на проведення перевірок, який діяв у 2014 та 2015 роках. Цього року парламент знову продовжив дію мораторію до 31 грудня. У результаті отримуємо все більше повідомлень про виявлені небезпечні відходи у лісах, річках та лісосмугах по всій країні», — заявив Остап Семерак.

Мораторій майже унеможливив подальше проведення перевірок підприємств, які свого часу отримали у Мінприроди ліцензії на збирання, перероблення та утилізацію небезпечних відходів.

«Цього року нам вдалося здійснити близько 30 позапланових заходів контролю за рішенням суду, а також на підставі обґрунтованих звернень фізичних осіб про порушення ліцензіатами їх законних прав. Звісно, за погодженням із Державною регуляторною службою. Це досить непроста процедура. Я не проти мораторію в цілому, але вважаю, що він не має поширюватися на підприємства, діяльність яких несе прямі загрози для довкілля та життя і здоров’я громадян. Тому Мінприроди і надалі наполягатиме на скасуванні мораторію у цій частині. Вважаю, що мораторій на перевірки бізнесу не повинен стосуватися екологічних. Інакше ми  будемо боротися з наслідками, а не причинами екологічних лих», — наголосив посадовець.

Довідка. Загалом, протягом 2016 та 2017 років Мінприроди перевірило 102 суб'єкти господарювання у сфері поводження з небезпечними відходами на відповідність матеріально-технічної бази та документів новим Ліцензійним умовам, ухваленим 13 липня 2016 року Кабінетом Міністрів. За результатами перевірок анульовано 56 виданих підприємствам ліцензій на роботу з небезпечними відходами, а ще 46 підприємств отримали припис про усунення порушень.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!