Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак: «Законопроект, який запровадить в Україні європейську систему регулювання викидів парникових газів, передано на розгляд Уряду»

Розроблений Мінприроди законопроект «Про засади моніторингу, звітності, та варифікаціі викидів парникових газів», який дозволить отримувати достовірні та об’єктивні дані про викиди парникових газів на рівні спалювальних установок, зараз знаходиться на розгляді Кабінету Міністрів. Вже восени його може розглянути парламент.

Ухвалення законопроекту дозволить у подальшому запровадити в Україні сучасну систему моніторингу викидів парникових газів та наблизить національне законодавство до законодавства ЄС та міжнародних принципів реалізації кліматичної політики.

Згідно з законопроектом, суб’єктами моніторингу та звітності є оператори установок, що здійснюють викиди парникових газів на території України.

Як відомо, на сьогодні відсутня єдина методика розрахунку викидів парникових газів, а також процедура верифікації та відповідний уповноважений орган. Крім того, невизначено правовий статус верифікаторів звітів парникових газів, а законодавство з акредитації не поширюється на них.

Читайте також: Вчені створили дивовижний мінерал, який може врятувати світ від забруднення вуглекислим газом

Розроблений Мінприроди законопроект націлений саме на врегулювання цих питань. Окрім того, він чітко визначає повноваження органів державної влади у сфері моніторингу та звітності парникових газів та надає перелік суб’єктів моніторингу та звітності і їх обов’язки, верифікатори звітів та їх обов’язки, а також види діяльності та парникові гази, на які поширюється запропонована система.

Джерело: www. menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!