Новини

Повернутися до переліку новин

Панівна партія Польщі може заборонити утримування собак на ланцюгу – ЗМІ

Керівна партія Польщі "Право і Справедливість" готова підтримати законопроект, який радикально змінює підходи до захисту прав тварин у країні.

Про це пише Rzeczpospolita.

"Законопроект, який має заборонити утримування собак на ланцюгу, розведення хутрових звірів, використання домашніх тварин у цирках, а також підвищення штрафів за жорстоке поводження з тваринами… підготовлений парламентською групою "Друзів тварин", де панують опозиційні депутати… отримав несподіваного союзника – голову партії "Право і Справедливість" Ярослава Качинського", – йдеться у повідомленні видання.

Кілька днів тому Качинський заявив, що "є такі речі, які можна голосувати разом з опозицією".

"Він назвав, зокрема, поліпшення захисту тварин", – відзначає Rzeczpospolita.

"В нашій країні відбуваються варварські речі, а дехто з-за кордону розглядає Польщу як країну, де все дозволено… Треба з цим покінчити", – наголосив Качинський, маючи на увазі саме захист тварин.

Видання також цитує депутата групи захисту тварин Кшиштофа Чабанського, який представляє саме керівну партію, який відзначив, що голова "ПіС" підтримує нинішній законопроект.

"Качинський знає про цей законопроект. Ми підтримуємо його і будемо лобіювати його ухвалення серед депутатів власної фракції та всього парламенту", – наголосив Чабанський.

Втім, як відзначає видання, навіть підтримка голови панівної партії не гарантує ухвалення законопроекту в нинішньому вигляді.

"Попри те, що законопроект зачіпає інтереси багатьох, є речі, на які ми однозначно не погодимося. В першу чергу Польща не може бути місцем, в якому є бізнес, заборонений в інших країнах, наприклад розведення хутрових звірів", – відзначив знову ж таки Кшиштоф Чабанський.

Представники громадських організацій із захисту прав тварин позитивно відреагували на інформацію про те, що нинішній законопроект має підтримку Качинського.

"Якщо Качинський каже, що це питання можна вирішити, це так і є насправді. Адже це людина, до думки якої прислухається президент і міністри", – зазначив Цезарій Вишинський з Руху захисту тварин Viva.

Джерело: econews.bei.org.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!