Новини

Повернутися до переліку новин

Паперові відходи в дефіциті

В Україні щороку викидається на смітники сотні тисяч тонн паперових відходів. При цьому українські підприємства щороку витрачають мільйони доларів США на закупівлю за кордоном паперу та картону для утилізації.
Причина — недосконала система збору вторинної сировини. Багато українців, очевидно, залюбки здавали би макулатуру та інші відходи, які можуть бути повторно використані, аби біля їхнього будинку був пункт прийому таких відходів. Інших ще треба переконувати, що наше довкілля перевантажене офіційними і несанкціонованими звалищами твердих побутових відходів, а скорочення кількості відходів та їх використання — це перший крок на шляху до ефективної системи поводження з відходами.
Торік українські підприємства імпортували 214 813 тонн макулатури на суму близько 45 мільйонів доларів. Середня ціна імпортованих відходів картону та паперу в 2011 році склала 260 доларів за тонну, тоді як в 2010 році становила близько 211 доларів за тонну. Основним постачальником макулатури для українських підприємств, як і раніше, залишається Російська Федерація — 85 % всієї імпортованої в 2011 році макулатури надійшло саме з Росії. Іншими великими постачальниками макулатури для України є Угорщина, Молдова, Польща та Словаччина.
Волонтерами Всесвітнього фонду природи в Україні створюється карта пунктів прийому вторинної сировини Києва та інших міст України. На сьогодні на карті позначено пункти прийому вторсировини в Києві, Броварах та Тернополі. В майбутньому будуть охоплені й інші міста України. Карта розміщена на спеціально створеному «Екологічному порталі».

За матеріалами www.ecoclubua.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!