Новини

Повернутися до переліку новин

Парламент схвалив у першому читанні урядовий законопроєкт № 8410, який удосконалює норми чинного Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»

Сьогодні Парламент зробив перший крок до спрощення та цифровізації процедури ОВД. 253 народних депутати підтримали у першому читанні урядовий законопроєкт № 8410, який удосконалює норми чинного Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Документ закладає підґрунтя для повоєнної відбудови України та розвитку бізнесу, враховуючи довкіллєву складову.

Що дає законопроєкт:

  • зручність проходження процедури ОВД за рахунок переведення її у цифровий формат;
  • скорочення реальних строків проведення ОВД. Сьогодні загалом бізнес витрачає на всі етапи процедури близько 216 днів. Після схвалення законопроєкту у другому читанні всі етапи – до 67 днів;
  • усунення дискреційних повноважень чиновників при ухваленні рішень;
  • більш ефективне і адресне інформування громадськості про початок процедури, можливість онлайн підписатися на обрані справи та відстежувати перебіг їх розгляду. Кожен українець чи громадська організація зможе підписатися на отримання сповіщень з реєстру ОВД та оперативно дізнаватися про кожен новий доданий у процедурі документ.

За словами Міністра Руслана Стрільця, скорочення тривалості процедури не порушує Директиви ЄС з ОВД та Орхуську конвенцію та ніяким чином не вплине на якість її проведення. Процедура ОВД набуде зручнішого формату для усіх суб’єктів її проведення, але при цьому не втратить жодного елемента.

«Попри складний час військової збройної агресії російської федерації, ми пропонуємо запровадити рішення, які дозволяють рухатись відповідно до євроінтеграційних цілей країни при цьому пом’якшуючи регуляторний тиск на бізнес. Адже маємо не забувати, що вже сьогодні потрібно закладати підґрунтя для швидкої відбудови України за європейськими стандартами», – коментує Руслан Стрілець.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!