Новини

Повернутися до переліку новин

Перевірки: як виконати вимоги законодавства і уникнути зауважень

Проблема перевірок контролюючими органами суб’єктів підприємницької діяльності, як і раніше, не втрачає гостроти та актуальності серед підприємців. Кожному суб’єкту господарювання рано чи пізно доводиться проходити перевірку контролюючими органами. Які дії в цьому випадку слід виконати, що потрібно знати в першу чергу, як зорієнтуватися в різноманітті нормативних документів, що регламентують проведення перевірок, щоб максимально захистити свої права та уникнути можливих неприємностей? Про це ми неодноразово розповідали на сторінках видання, під час тренінгів та семінарів.

На глибоке переконання Івана Паламарчука, голови комітету з охорони надр PAEU, заслуженого природоохоронця України, керівництво підприємства нерідко саме одразу займає позицію винуватого. Причина – у незнанні своїх прав та законодавчих підстав перевірки.

Чи можливо «вистояти» за таких умов?

Так! Насамперед потрібно добре знати права, обов’язки та повноваження контрольних органів.

Положенням п.п. 5, 6 ст. 19 Господарського кодексу України забороняється незаконне втручання і перешкоджання господарській діяльності суб’єктів господарювання зі сторони органів державної влади, їх посадових осіб при здійсненні ними державного контролю і нагляду. Органи державної влади і посадові особи зобов’язані здійснювати контроль і перевірки діяльності суб’єктів господарювання неупереджено, об’єктивно і оперативно, дотримуючись вимог законодавства, поважаючи права і законні інтереси суб’єктів господарювання.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!