Новини

Повернутися до переліку новин

Перша ЕКОконференція — з турботою про екологію, з економією для бізнесу

У Києві 23 лютого відбулася Перша ЕКОконференція «ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВА. Законодавство. Практика. Нові технології».

Видавничий дім «МЕДІА-ПРО» спільно із журналом «Екологія підприємства» зібрав найкращих практиків екологічної безпеки провідних українських компаній, щоб обговорити такі теми:
• Енергоменеджмент в Україні: модна тенденція чи необхідність в умовах економії?
• Втілення законів природоохоронного законодавства на практиці.
• Економіка VS екологія. Перспективи — 2017.

Перша сесія конференції була присвячена підвищенню енергетичної ефективності та побудові системи енергоменеджмента на підприємстві. Своїм досвідом ділилися Антон Ковалишин (ДТЕК ЕСКО), Дмитро Марковський (Carlsberg Ukraine) та Аліна Воронцова (Astarta-Kyiv).

З пропозицією щодо актуалізації нормативно-правових актів у сфері охорони навколишнього середовища в Україні виступила Інна Холіна — керівник з охорони навколишнього середовища  ПАТ «Запоріжсталь».

Управлінню відходами виробництва та споживання було присвячено другу сесію ЕКОконференції. Голова робочої групи щодо поводження з відходами Американської Торговельної Палати України Анна Таранцова розповіла учасникам про основи європейського регулювання переробки відходів та їх утилізацію, а також про кроки, необхідні для врегулювання діяльності в сфері управління відходами на законодавчому рівні, та про законопроект «Про упаковку та відходи упаковки» № 4028. «Переробні підприємства, які існують в Україні — це сміттєсортувальні лінії, заводи з переробки скла, паперові комбінати. Зараз вони змушені імпортувати сировину, яка у нас потрапляє на полігони. А після ухвалення законопроекту № 4028 ці відходи перероблятимуться на наявних потужностях», — зазначила Анна Таранцова.

Модератором Першої ЕКОконференції виступила Ольга Чернявська — представник ГО «Україна без сміття». Гаслом доповіді пані Ольги стали слова: «Сміття — це гроші». «Сектор поводження з побутовими відходами, — зауважила вона, — це прибутковий бізнес, він може бути високотехнологічним та високорентабельним». Пані Ольга розповіла учасникам Конференції, як оптимізувати розподіл відходів на підприємстві з користю для бізнесу та турботою для екології, та закликала розвивати ринок рециклінгу в Україні.

Представники НПК «УкрЭкоПром» Віталій Данкевич та Юрій Інешин у своєму виступі переймалися небезпечними відходами та їх впливом на довкілля.

Дарина Маханева — менеджер з корпоративної соціальної відповідальності корпорації «Оболонь» — ділилася досвідом цієї корпорації, яка першою серед пивоварних підприємств вивела на український ринок ПЕТ-пляшку і змогла заробити на її переробці, а також розповідала про те, як ПЕТ-упаковка може стати паливом.

Про досвід формування екокультури та виховання ековідповідальності у громадян через найбільший медіа-ресурс України розповідала Євгенія Москальчук — менеджер з корпоративної соціальної відповідальності 1+1 MEDIA.

Сучасні технології переробки сміття на корисну вторинну сировину представив Андрій Барсуков — керівник проекту впровадження технологій переробки та утилізації відходів (ANDRITZ Me). Він навів приклади успішного впровадження таких технологій в Угорщині, Польщі, Білорусі та Молдові.

Завершував Першу ЕКОконференцію Олександр Ходирев (ТОВ «ЕСМ Україна») доповіддю на тему «Обладнання та системи для екологічного моніторингу».

Перша ЕКОконференція показала свою актуальність, своєчасність і затребуваність для бізнесу, держави та суспільства. Учасниками Конференції стали 60 компаній. Вони мали можливість дізнатися про досвід передових компаній, знайти бізнес-партнерів та поспілкуватися з колегами.

ЕКОконференція стала майданчиком для взаємодії галузевих фахівців, представників суспільства і влади, де відкрито і всебічно обговорювалися найактуальніші проблеми.

Дякуємо експертам за цікаві та змістовні доповіді, учасникам — за активну участь у дискусіях.
Особлива подяка приймаючим партнерам — Академії ДТЕК та інформаційним партнерам: ГО «Україна без сміття», Мир отходов, Eco town, 1+1 MEDIA, rabota.ua, БІЗРЕЛІЗ, Міжнародний виставковий центр.
Світлини з Конференції розміщено в наших фотоальбомах на сторінці журналу «Екологія підприємства» у facebook.

Стежте за подіями в екологічній сфері разом із журналом «Екологія підприємства», і ви завжди будете в курсі новин.

Прес-служба ВД «МЕДІА-ПРО»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!