Новини

Повернутися до переліку новин

Під час карантину процедуру ОВД буде можливо провести онлайн

Комітет ВР з питань екологічної політики та природокористування зареєстрував законопроект № 3438 «Про оцінку впливу на довкілля» щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), який забезпечить можливість проведення процедури оцінки впливу на довкілля на час карантину.

Про це повідомив Голова комітету Олег Бондаренко.

Врегулювання процедури оцінки впливу на довкілля є надзвичайно важливим в умовах карантину. Адже відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 з 17 березня 2020 р. на усій території України заборонено проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, що унеможливлює проведення громадських слухань під час проведення процедури оцінки впливу на довкілля.

У той же час, зупинка процедури позбавить суб’єкта господарювання права отримати висновок з оцінки впливу на довкілля і відповідно унеможливить проведення запланованої діяльності.

ЕкоКомітет спільно з МінЕкоЕнерго пропонує внести відповідні зміни до законодавства.

Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/OylxPaf

Цей законопроект передбачає:

Доповнення статті 17 «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» частиною 21, на період дії карантин, такими положеннями:

  • громадське обговорення планованої діяльності після подання звіту з оцінки впливу на довкілля проводиться виключно у формі надання письмових зауважень і пропозицій (у тому числі в електронному вигляді);
  • громадські слухання не проводяться та не призначаються на період дії карантину;
  • заплановані громадські слухання, дата проведення яких припадає на період дії карантину, вважаються такими, що не відбулися, і повторно не проводяться.

Олег Бондаренко підкреслює, що Законом України «Про оцінку впливу на довкілля» не передбачено зупинка або перенесення дати проведення громадських слухань. Даний факт класифікується як порушення встановленої законодавством процедури здійснення оцінки впливу на довкілля, тому внесені зміни дадуть можливість підприємствам продовжувати планову діяльність без порушення чинного законодавства і із врахуванням ситуації щодо важливості недопущення поширення Covid-19.

Також він стверджує: думка громадськості буде почута у письмовому вигляді (включаючи електронну форму!).

Джерело: ECOBUSINESS Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!