Новини

Повернутися до переліку новин

Підвищення кваліфікації з питань ОВД-2021 - будьте в курсі

Національний центр сталого розвитку за підтримки ПАЕУ та представників обласних Департаментів екології та природних ресурсів організував курс підвищення кваліфікації зі свідоцтвом держзразка «ОВД-2021: процедура, помилки, розбір кейсів», що відбувся 28.06

Коли ви працюєте з великими промисловими підприємствами України, то точно знаєте, інвестиції в дані проекти складають сотні мільйонів доларів США. Громадський резонанс проектів завжди дуже високий, а ціна помилки може коштувати кілька мільйонів доларів. У учасників нашого курсу виникли питання:

  • Чи можливо надрукувати корегування до повідомлення у ЗМІ у разі повторного завантаження повідомлення, а також у разі корегування до оголошення в частині зміни дати початку ознайомлення зі звітом? Який може бути термін між основною публікацією і корегуванням?
  • Що є рішенням про початок провадження планованої діяльності? 
  • Підприємство здійснює видобування корисної копалини. В наявності є висновок з ОВД. Підприємство планує розширення меж спеціального дозволу, що підпадає під ОВД. Скажіть, це вже буде додаткова оцінка впливу на довкілля?
  • Наразі створюється багато заказників, що знаходяться на територіях кар'єрів, що отримували протоколи ДКЗ  в роках раніше ніж створені ПЗФ. За процедурі ОВД цей фактор унеможливлює роботу підприємства.  Які можливі варіанти вирішення даної колізії ?
  • В умовах висновку з ОВД прописано, що перед здійсненням додаткової ОВД необхідно здійснити дослідження на флору та фауну. То тоді виходить, що якщо розширення меж буде новою справою при наявному висновку, то чи потрібно здійснювати такі дослідження?..

Як уникнути помилок та відмов у видачі висновків з оцінки впливу на довкілля, врахувати думку громадськості, підвищити якість звітів з ОВД – такі виклики курсу підвищення кваліфікації! 

За активну участь та розбір актуальних практичних питань від учасників курсу висловлюємо подяку 

Людмилі Хоміч, віцепрезиденту ПАЕУ, юристу за фахом
Вікторії Коваленко, голові комітету ОВД в ПАЕУ, CEO в EM Group, сертифікований виконавець ОВД 
Назарію Сороці, начальнику відділу оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА 
Олексію Десні, начальнику відділу контролю природоохоронних заходів та оцінки впливу на довкілля Управління екологічних програм, оцінки впливу на довкілля та земельних відносин Департаменту екології та природних ресурсів Дніпровської ОДА

 


Наші контакти:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
info@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!