Новини

Повернутися до переліку новин

Понад 5 млн. грн. екологічного податку сплатили суб’єкти господарювання Житомирщини

Це на 28 % більше, ніж в минулому році. З них 2,4 млн. грн. поповнили місцеві скарбниці. Найбільший внесок надійшов від платників за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення - майже 3 млн., або 58 % всього екоподатку області.

Загалом на Житомирщині платниками екоподатку, з надходжень від якого в основному фінансуються заходи, спрямовані на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів, є 5 тис. суб’єктів господарювання.

Нагадаємо, що незабаром набирає чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» від 04.07.2013 р. № 422. У зв’язку з цим коло  платників екоподатку розшириться за рахунок громадян, які здійснюватимуть ввезення, виробництво та придбання  транспортних засобів та кузовів до них, які в подальшому підлягатимуть утилізації.

До об’єктів оподаткування не відноситимуться придбані на території України автомобілі, що в установленому порядку були зареєстровані (перереєстровані) до 1 вересня 2013 року або реалізовані після 1 вересня 2013 року. Крім того, від оподаткування звільняється транспорт спеціального призначення, придбаний за бюджетні кошти, та транспорт для інвалідів.

Розмір утилізаційного збору залежатиме від ставок та коефіцієнтів, які в свою чергу, прив’язані до виду транспортного засобу, року випуску та об’єму двигуна або повної маси. Сплатити податок необхідно буде у день подання декларації на митниці під час ввезення авто на територію України. У разі придбання транспорту вітчизняний виробник сплатить його в день продажу, якщо він не звільнений від оподаткування.

Міністерство доходів і зборів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!