Новини

Повернутися до переліку новин

Практичні роз’яснення від експертів природоохоронної діяльності

У березневому випуску журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» пропонуємо вашій увазі прикладні матеріали, які допоможуть працювати менеджерам із природоохоронної діяльності БЕЗ ПОМИЛОК.

Для кожного номера журналу ми шукаємо готові ідеї для зеленого зростання бізнесу та ефективної системи екобезпеки підприємства, які перевірили на собі ваші колеги — успішні екологи українських та міжнародних компаній.

Якщо ви ВЖЕ передплатник, читайте журнал на платформі ЖИВИЙ ЖУРНАЛ, не чекаючи доставки Укрпоштою!


В редакцію журнала щодня надходять сотні питань від менеджерів природоохоронної діяльності щодо консультацій в нагальних і спірних питаннях. У третьому номері журналу, ми відібрали ТОП-10 питань та підготували роз’яснення:

  1. Підприємство розглядає можливість придбання полів фільтрації іншого підприємства для можливості скиду власних стічних вод в них. Які документи дозвільного характеру необхідно отримати нашому підприємству для можливості користування цими полями фільтрації та які технічні документи необхідно отримати від іншого підприємства на ці поля фільтрації?
  2. Чи має право комунальне підприємство – орендар МВВ,вносити щорічні зміни до відповідних розділів паспортів МВВ державного підприємства – власника МВВ якщо це передбачено умовами догову оренди?
  3. Підприємство з видобудтку корисних копалин (кар’єр) має дозвіл спец водокористування, згідно з яким частину кар’єрної води використовує для пило пригнічення,іншу частину використовує для виробничих цілий. Через недостатню якість води підприємство має намір очищувати воду для виробничих цілей методом зворотного осмосу, під час якого побічним продуктом є найбільш мінералізовані води. Чи можна використовувати ці води для пило пригнічення технологічних доріг та шляхів які межують з ріллею,якщо прогнозований рівень їх мінералізації складатиме 6-6 г/л?
  4.  Якщо в юридичної особи є декілька промайданчиків ,на яких присутні джерела викидів парникових газів, то яким чином треба реєструвати у Єдиному державному реєстрі з моніторингу,звітності та верифікації викидів парникових газів; та як розробляти план моніторингу,звітувати в УО про виконання ПМ?Окремо по кожному майданчику чи разом( тобто 1 рєєстрація, 1 план, 1 звіт оператора)?
  5. Підприємство закуповує та видає своїм працівникам медичні маски. ЧИ потрібно передавати їх на утилізацію після використання?Як відображати у звітності?
  6. При поданні форми №2тп-водогосп басейнове управління вимагає разом зі звітом подання результатів аналізів стічних вод. Алое в звіті наявний лише об’єкт, і водовідведення здійснюється в каналізаційну мережу міста, тобто передача іншому водокористувачеві. Чи правомірна така вимога?
  7. Чи є продуктивний газопровід (свічки скиду природного газу)газового господарства підприємства джерелами викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря,на які потрібно отримувати дозвіл на викиди. Якщо так,то які забруднюючи речовини потрапляють в атмосферу від цих джерел як вони нормуються?
  8. Планується проект реконструкції існуючого підприємства , в санітарно- захисні зоні(1000м)підприємство розташована теплиця. Чи допускається розшарування в санітарно-захисній зоні підприємства ( 1000м) теплиці та яким документом це нормується, яким чином діяти в наведеному випадку.
  9. Чи обов’язково списану оргтехніку вводити відходи, розробляти реєстрові карти та чи можна її просто продати? Як краще вчинити?
  10. Наше підприємство налічує більше 20 об’єктів по всьому місту (водозабори,каналізаційно-насосні станції, очисні споруди). Коли приходить ДЕІ до нас на перевірку , вони входять по всіх підрозділах. Чи прописана вимога,щодо оформлення направлення , де має зазанчитись кожен об'єкт з адресою,де буде проводитись перевірка?

З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!