Новини

Повернутися до переліку новин

Пробіли законодавства: які перешкоди слід подолати при оформленні дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря – читайте у свіжому номері «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Читайте у № 6, 2019

IV Всеукраїнський ЕCOFORUM–2019. Крізь призму бізнесу та влади: mission possible?
Наприкінці квітня у Києві редакція журналу «ЕCOBUSINESS. Екологія підприємства» спільно з Professional Association of Ecologists of Ukraine (PAEU) провели ЕCOFORUM–2019, що є частиною зустрічей у найбільших містах України. У матеріалі — стисло про перебіг заходу і виступи експертів

Резолюція щодо Проекту наказу Мінприроди «Про затвердження Уніфікованої форми акта, що складається за результатом проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів»

Резолюція щодо реформування механізму використання податку, а також створення стимулюючих факторів для платників податку

Пробіли законодавства: які перешкоди слід подолати при оформленні дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря
Із появою нових технологій, надсучасної техніки та інноваційних практик цілком очевидно, що певні нормативні акти починають суперечити одне одному або не повною мірою відповідають реаліям сьогодення в частині термінів та їх визначень. Зокрема, таку ситуацію спостерігаємо із визначеннями щодо стаціонарних і пересувних (переносних) джерел забруднення атмосфери й строками оформлення дозволів на викиди. У статті — аналіз законодавства та пропозиції щодо змін, які матимуть позитивний вплив на забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання.

Про оптимізацію регулювання провадження окремих видів господарської діяльності: які способи пропонує законодавець
Надмірна кількість документів дозвільного характеру та дозвільних процедур у сфері господарської діяльності значно ускладнює умови ведення бізнесу, збільшує витрати суб’єктів господарювання на адміністративні питання. Про зміни, заплановані проектом Закону України № 10206 від 08 квітня 2019 року, — у статті.

Як скласти інструкцію з експлуатації газоочисного устаткування на підприємстві: вимоги, роз’яснення та зразок
Автор ділиться досвідом, як правильно скласти інструкцію з експлуатації ГОУ в ситуації, коли суб’єкти господарювання повинні розробити і затвердити правила користування газоочисним устаткуванням, але законодавчі вимоги в Україні встановлені так і не були. У матеріалі надаємо роз’яснення та зразок.

Чи існує в Україні екорейдерство?
Протягом останніх кількох років у професійному колі екологів все частіше чуємо «небезпека від екорейдерства». Та чи справді все так серйозно? Чи існує екорейдерство в Україні? Цим питанням стурбований бізнес. Отож необхідно сформулювати п’ять основних понять, що можна позначити такими термінами, як «екологічний рекет», «екорейдерство», «екотероризм, «екотаж», «корупція», та проаналізувати екологічний рух в Україні.

Як успішно реалізувати проекти, які поліпшують життя людей. Проект «Екошкола» від «Фармак»
Які показники характеризують екобізнес в Україні? Безперечно, окрім бездоганного дотримання норм природоохоронного законодавства, це й впровадження нових екотехнологій, і, звичайно, ефективна система КСВ. Про успішний проект «Екошкола» — у статті.

Зберігаючи воду для життя: eco-friendly рішення «Запоріжсталі»
Із 2012 року металургійний комбінат «Запоріжсталь» інвестував в екологічну модернізацію підприємства понад 10,6 млрд грн. Абсолютно особливе місце в цій роботі посідає втілення рішень, покликаних вирішити питання раціонального використання водних ресурсів: скорочення забору свіжої води та зниження скиду у водні басейни. Серед успішно реалізованих підприємством заходів — реконструкція газоочисних споруд аглофабрики, що дало змогу не тільки зменшити кількість викидів пилу в атмосферу, а й поетапно знижувати скиди води від агломераційного виробництва. Докладніше — у статті.

Також у номері:

  • Моніторинг законодавства
  • Еко-шпаргалка на липень
  • ТОП-10 запитань-відповідей
  • Проекти з енергоефективності — основа розвитку енергонезалежних та заможних громад
  • Як екологізація може збільшити експортний потенціал України? Як виробникам підтвердити відповідність критеріям сталості, встановленим ЄС. Частина 2. (Закінчення. Початок у № 5, 2019, с. 61)

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!