Новини

Повернутися до переліку новин

Промислові стічні води: усунення закупорки труб за допомогою очисних форсунок

Як значно пришвидшити очищення труб і запобігти збоям у процесі та простою за допомогою різноманітних високоефективних шлангових насадок.

Незважаючи на те, що промислові процеси дуже різноманітні, на будь-якому заводі пил, жир, шлак, метали, залишки та частинки цементу, що утворюються під час виробництва, можуть потрапляти в потік стічних вод, накопичуватися та навіть твердіти в підземних трубопроводах. У результаті заводи проводять періодичне технічне обслуговування, щоб змити сміття та осад з труб, у тому числі розбити тверді перешкоди, щоб запобігти засміченню та захистити обладнання для очищення стічних вод від надмірного навантаження.

Багато заводів було побудовано від 40 до 80 років тому, більшість труб пролягає під землею, тому вони старі, важкодоступні та можуть накопичувати надмірне затверділе сміття, яке потрібно видалити.

Якщо цей вид сміття транспортується по трубах до відстійників, метантенків, каналізаційних сховищ або очисних споруд, це може порушити процес і перевантажити його, оскільки воно збирається та твердне. Подібна проблема виникає, коли дощ змиває сміття на відкритих майданчиках для обробки або зберігання в басейни, ставки чи резервуари перед транспортуванням по трубах для подальшої обробки.

Завдання промислового очищення труб зазвичай покладається на сторонні клінінгові компанії, які приїжджають на об’єкти з вакуумною машиною та періодично виконують роботу, якщо не потрібно екстрене видалення сміття.

Більшість каналізаційних труб зазвичай мають довжину від 300 до 500 футів і діаметр від 12 до 46 дюймів. Для руху шланга, з’єднаного з вакуумною машиною, вниз по трубопроводу і назад за допомогою струменів води використовуються спеціальні насадки. Форсунка має забезпечувати достатню силу, щоб зрушити будь-яке сміття та перенести його назад за допомогою тиску води, яку всмоктує вакуумна машина.

Промислові підприємства не можуть дозволити собі простої виробництва, тому ми покладаємося на високопродуктивні форсунки, щоб виконувати роботу швидко та надійно. Використання правильної насадки та техніки може бути різницею між очищенням труби протягом 20 хвилин або часом, днями чи повною невдачею.

На щастя, доступний асортимент високоефективних шлангових насадок для прискорення видалення будь-якого сміття, що накопичується в трубах таких об’єктів, як нафтопереробні заводи, цементні заводи, хімічні заводи, сталеливарні або целюлозно-паперові комбінати. Це може допомогти запобігти низці проблем, включаючи регулятивні штрафи, збої в процесі та незаплановані простої.

Оптимізація продуктивності

Як відомо в промисловості, існують рівні форсунок, оцінені за продуктивністю та ефективністю води: рівень 1 (ефективність близько 30%), рівень 2 (ефективність 50-60%) і рівень 3 (ефективність 75-98%). Низькоефективні форсунки Tier 1, як правило, використовують лише 30% доступної енергії, витрачаючи 70% через надмірну турбулентність. Форсунки рівня 2 більш ефективні, але все ще недостатні для складніших робіт. На відміну від цього, найефективніші насадки Tier 3 мають щільні водні структури, які ефективно очищають підлогу/стіну труби. Крім того, агрегати створюють потужний водяний потік, який не тільки переміщує сміття на великі відстані, але й рухає сопло.

Що відрізняє найефективніші форсунки Tier 3 від інших у цій категорії, так це техніка рідинної механіки на рівні з аеродинамікою гоночних автомобілів або реактивних винищувачів. У випадку форсунок рівня 3 - високоефективна конструкція гідромеханіки залишає мало місця для втрат потужності та надмірної турбулентності.

Для очищення стічних вод віддається перевага насадкам для миття підлоги та насадкам, що обертаються. Ці форсунки рухаються по підлозі труби великого діаметру, а не по центру, і направляють воду під високим тиском зі шлангів через низку струменів. Спрямована вода під високим тиском ідеально підходить для видалення мулу, бруду, ущільнених матеріалів і важкого сміття (каміння, цегла, уламки бетону тощо) з промислових труб, зливових і каналізаційних ліній.

Насадки для миття підлоги розроблені для їзди по нижній третині труби, щоб мати найбільш динамічний ефект для видалення важкого сміття, піску та каміння, які там накопичилися. Наприклад, торпедна насадка використовує два різні кути водяного струменя для забезпечення чудового транспортування піску, бруду та сміття з дна труби діаметром від 6 до 16 дюймів. Компанія також пропонує різні розміри засобів для миття підлоги, призначених для діаметрів труб від 4 до 72 дюймів. В одній унікальній моделі мийника підлоги, яка називається Twins, використовуються два мийники підлоги з високоефективною рідинною механікою, які працюють у тандемі з Y-подібним з’єднувачем для труб діаметром до 84 дюймів.

Також існує унікальна обертова насадка для видалення твердого сміття з труб, яка використовує обертання та вібрацію, що рухаються водою, для створення унікальної дії «відбійного молотка» для видалення залишків розчину та розчину, накипу, горбків або інших відкладень, які затверділи на дні або стіні труби. Цей підхід більш ефективний, ніж різання та фрезерування матеріалу, але не рекомендується для глиняних труб.

Якщо виявлено серйозне засмічення, насадки ланцюгового різака призначені для різання складних перешкод. Коли вода під високим тиском потрапляє в камеру сопла ланцюгового різака, вона спрямовується на обертання ріжучих ланцюгів на високій швидкості з достатнім крутним моментом, щоб уникнути заїдання.

Не потрібно використовувати нижчі форсунки, тому що вони просто не працюють, коли промислові труби та лінії потрібно ефективно очистити та очистити від будь-якого сміття.

Джерело: www.watertechonline.com

Увага! Вересневий номер журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №9, 2022 має СПЕЦТЕМУ – «Трансформація водокористування та сталість води у промисловості» з найактуальнішою інформацією про:

  • Європейські водні директиви та процес їх імплементації в Україні
  • Вимоги законодавства, правила та відповідальність суб’єктів господарювання щодо раціонального водокористування
  • Кращі технології та обладнання
  • Сталість води: які компанії дають обіцянки і як вони можуть це зробити
  • Як максимізувати рентабельність інвестицій в обладнання для промислової очистки стічних вод
  • Судова практика

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!