Новини

Повернутися до переліку новин

R-20 створить в Донецьку своє представництво

Міжнародна екологічна організація R-20 відкриє в Донецьку своє представництво та кущовий офіс, який працюватиме не тільки в Україні, а й на території держав Центральної та Східної Європи. Про це заявив виконавчий директор R-20 Крістоф Нутталль на зустрічі керівництва організації з делегацією Донецької обласної держадміністрації в Брюсселі (Бельгія).
За словами Крістофа Нутталля, організація R-20 прагне діяти в трьох напрямах. Зокрема, необхідно визначити реальні проекти з енергоефективності та використання джерел альтернативної енергії, щоб розробити техніко-економічне обґрунтування для вкладення в них коштів. Пріоритетним він вважає також сприяння зростанню суспільної свідомості щодо енергозбереження та створення регіональної мережі ринків торгівлі альтернативної енергією.
Як зазначив у своєму виступі під час зустрічі голова Донецької обласної держадміністрації Андрій Шишацький, за останні роки область досягла значного зниження обсягів викидів парникових газів. Така робота ведеться не тільки у таких великій містах, як Донецьк і Маріуполь, але і в малих, наприклад, у Димитрові. За останні два роки в Донецьку закрито два коксохімічних виробництва, а також сталеливарне, яке здійснювалося за допомогою мартенівських печей. Поступово реконструюється доменне та сталеливарне виробництва. У найбільшому промисловому місті області — Маріуполі — за минулий рік обсяги викидів парникових газів зменшилися на 4 млн тонн. Димитров сьогодні також йде шляхом енергоефективності та пропонується в якості пілотного міста для реалізації проекту «зелених інвестицій».
R-20 є некомерційною екологічною організацією, заснованою в 2010 році колишнім губернатором штату Каліфорнія Арнольдом Шварценеггером за підтримки ООН. Це коаліція регіональних урядів, приватних компаній, міжнародних та неурядових організацій, наукових та фінансових установ. Її місія полягає у наданні допомоги субнаціональним урядам з реалізації низьковуглецевих і кліматично стійких проектів, а також в обміні передовим досвідом у відновленні джерел енергії та енергоефективності з метою створення «зеленої економіки» для запобігання зростанню температури на Землі за рахунок скорочення глобальних викидів парникових газів. Штаб-квартира R-20 знаходиться в Женеві (Швейцарія).

Управління інформаційної політики та з питань преси Донецької обласної держадміністрації

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!