Новини

Повернутися до переліку новин

Регіональний план управління відходами – це план залучення інвестицій та бізнесу в область, - Геннадій Зубко

На сьогодні на рівні держави ми фактично маємо базу стратегічних документів з чітким баченням, куди країна повинна рухатись і яких ключових показників маємо досягти у питаннях управління з відходами. Про це наголосив на засіданні Координаційної ради з питань реалізації Національної стратегії управління відходами в України до 2030 року Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Зокрема, серед прийнятих стратегічних документів урядовець назвав Національну Стратегію управління відходами до 2030 року та рамковий Закон «Про управління відходами», який згодом Уряд надасть Парламенту.

«Цей План самостійно не працюватиме, якщо його не буде доповнено Регіональними планами. Саме вони – ключовий елемент для розбудови системи управління відходами по всій країні. І всі чітко мають розуміти, що регіональний план – це не просто план якихось заходів поводження з відходами. Це довгострокова регіональна маршрутна карта, яка має зав’язати на собі всіх ключових суб’єктів – муніципалітети, бізнес та інвесторів», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр переконаний, що саме сфера управління з відходами може дати поштовх для розвитку малого та середнього бізнесу в регіонах. «Регіональний план управління відходами – це фактично план залучення інвестицій та розвитку ринку і бізнесу в області. І до розробки таких регіональних планів мають бути залучені абсолютно всі учасники – місцеве самоврядування, безпосередньо громади, представники бізнесу, потенційні інвестори, міжнародні партнери та представники МФО, а також Агенції регіонального розвитку», - підкреслив Геннадій Зубко.

Він зазначив, що наразі громади активізувалися у напрямку укладання міжмуніципальних договорів. На сьогодні 975 громад уклали 381 договір, з яких 30% стосується питань управління відходами. І цей інструмент має обов’язково бути врахований при складанні регіональних планів.

Джерело: Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!