Новини

Повернутися до переліку новин

Розробляємо робочу програму виробничого контролю якості води: на що звернути увагу водокористувачам

Серед головних тем випуску №5 (травень) журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» звертаємо увагу на:

► Розробляємо робочу програму виробничого контролю якості води: на що звернути увагу водокористувачам

Програма виробничого контролю якості питної води дозволяє підтримувати належний стан системи водопостачання, здійснювати нагляд за станом питної водного середовища і регулювати діяльність тих чи інших організацій. Що таке програма виробничого контролю якості питної води? На що саме звернути увагу при виробничому контролі якості води? Як розробити робочу програму виробничого контролю якості води? Порядок проведення робіт, а також вимоги до контролю, — розглядаємо в матеріалі.

Підстави для анулювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Незважаючи на досить вузьку нішу природоохоронного законодавства в загальній системі правового поля, ця галузь є складною, постійно оновлюється та потребує сталого шліфування. Процес вдосконалення законодавства та підвищення рівня його дотримання необхідно розглядати і крізь призму висновків Верховного Суду. В статті розглядаємо підстави для анулювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами на прикладах справ Верховного Суду.

► Економічна недоцільність заходів та практика не доброчесності: в розрізі порушень законодавства про атмосферне повітря

Уже 29 років незалежності України, ми накопичуємо проблеми — законодавчі, операційні, економічні, кадрові, інституційні, процедурні — через які підприємства йдуть на порушення законодавства у сфері охорони атмосферного повітря від забруднення. Вимушеність екологічного менеджменту багато років викривляти інформацію про реальний стан речей — головна причина відсутності екологічної модернізації. Що ж змушує підприємства порушувати законодавство в розрізі атмосферного повітря — економічна недоцільність чи практика не доброчесності? Та як знайти компромісне рішення? З’ясовуємо в матеріалі.

► Що повинні знати суб’єкти господарювання про поводження з відходами упаковки: первинний облік та законодавче врегулювання

У сучасному світі тара та упаковка відіграють важливу роль, оскільки дозволяють забезпечити збереження якості продукції та зменшити її втрати. Та не зважаючи на переваги, упаковка має низку недоліків та запитань від виробників. А саме, які вимоги щодо поводження з відходами упаковки? Яке існує законодавче поле для даного типу відходів в Україні? Як здійснюється облік відходів упаковки? 

► Архітектура кліматичного врядування по-українськи: які завдання та наслідки для вітчизняного бізнесу

На початку квітня Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України опублікувало повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Другого національно визначеного внеску України до Паризької угоди».

Проєкт цілі передбачає скорочення викидів парникових газів (ПГ) на 65 % у 2030 році від рівня 1990 року та досягнення кліматичної нейтральності не пізніше 2060 року. Таким чином, очікується, що у 2030 році рівень викидів складатиме 35 % від рівня 2030 року.

Важливо, щоб НВВ2 формувався з урахуванням всіх ризиків недостатньої спроможності суспільства та бізнесу у їх реалізації кліматичних та екологічних заходів, що посилилося у зв’язку із падінням економіки, яке відбулося внаслідок карантинних заходів у відповідь на пандемію COVID-19. Які першочергові завдання та можливі наслідки для України? Як відбуватиметься залучення міжнародних фінансів? Які інструменти стимулювання передбачені? Та як вибудувати ідеальну архітектуру кліматичного врядування?

Увага! Всі передплатники журналу у 2021 році мають можливість без додаткових оплат користуватися електронним ЖИВИМ ЖУРНАЛОМ 


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!