Новини

Повернутися до переліку новин

Розвиток електротранспорту – процес не лише екологічний, а можливість запустити додаткові економічні процеси в Україні

2 березня відкрилася Третя міжнародня виставкя електротранспорту «Plug-in Ukraine» у Києві, у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза». Журнал «Екологія підприємства» виступив інформаційним партнером.

 У церемонії відкриття взяли участь представники Держенергоефективності, Мінінфраструктури, Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, компаній «Phoenix Contact» та «Євроіндекс».

«Україна прямує до зменшення залежності від імпорту не лише газу, а й нафтопродуктів. Саме поширення електромобілів, які споживають електроенергію, у тому числі з відновлюваних джерел, дозволяє зменшити використання викопних видів палива», - розповів С.Савчук, голова Держенергоефективності.

Також, електротранспорт – екологічно-чистий, тому знаменує шлях до зменшення шкідливих викидів та збереження навколишнього середовища. Це, безперечно, відповідає політиці України, яка ратифікувала Паризьку кліматичну угоду та зобов’язалася скорочувати викиди CO2.

Важливою перевагою розвитку екологічного виду транспорту для країни є його вплив на економіку. Збільшується кількість електрокарів – зростає й необхідність у розвиненій інфраструктурі та відповідних сервісних послугах. У результаті з’являються нові робочі місця, пожвавлюється бізнес та збільшуються надходження до бюджету.

Кількість електромобілів в Україні щорічно стрімко зростає. Наприклад, у січні 2018 р. зареєстровано у 6 разів більше електрокарів, ніж у січні минулого року.

Такій тенденції сприяють законодавчі стимули. Наприклад, у 2015 р. скасовано ввізне мито на електромобілі. Наприкінці 2017 р. прийнято Закон України, яким відмінено податок на додану вартість та акциз на ввезення в країну електрокарів у 2018 році.

За словами генерального директора Директорату у сфері цифрової політики на транспорті та послуг поштового зв'язку Мінінфраструктури Олександра Озерана, розроблено Концепцію розвитку електротранспорту в Україні. Найближчим часом очікується її прийняття. Також, передбачається стимулювання розбудови інфраструктури зарядних станцій.

Загалом, якщо говорити про цілі Національного плану дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 р., то у секторі використання електроенергії транспортом необхідно досягти близько 100 тисяч зареєстрованих електромобілів у 2020 році.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!