Новини

Повернутися до переліку новин

Сервіс подання відомостей до Каталогу геологічної інформації функціонує в е-кабінеті

Відомості про первинну та вторинну геологічну інформацію підлягають обліку в Каталозі відомостей про геологічну інформацію, відповідно до Порядку розпорядження геологічною інформацією, затвердженого постановою КМУ від 7 листопада 2018 р. № 939.

Державна служба геології та надр України створила Каталог відомостей про геологічну інформацію, що є частиною Єдиної державної електронної геоінформаційної системи користування надрами. Його розробив ДНВП «Геоінформ України» за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

«Облік і публічне відкриття відомостей про наявну в Україні геологічну інформацію в єдиному реєстрі є, перш за все, вкрай важливим завданням для її збереження та використання. Водночас створення електронного каталогу із застосуванням сучасних інтерактивних ресурсів є продовженням процесу діджиталізації галузі, що допоможе оптимізувати вирішення завдань, пов’язаних із надрокористуванням, коли бізнес зможе проводити власні вишукування, обирати об’єкти та приймати інвестиційні рішення, практично не виходячи з офісу», – вважає Голова Служби Роман Опімах.

Приймання геологічних звітів на державне зберігання до Державного геологічного фонду здійснюється після внесення даних про первинну геолінформацію до Каталогу відомостей про геологічну інформацію. Подання відомостей здійснюється через сервіс е-кабінету за допомогою засобів електронної ідентифікації – кваліфікованого електронного підпису.

До Каталогу потрібно також вносити інформацію про створення, придбання, передачу права власності на геологічну інформацію або надання права користування геологічною інформацією надрокористувачем, який є власником або користувачем такої інформації, протягом десяти робочих днів з дня її створення або зміни форми власності.

Каталог містить дані про вид геологічної інформації (первинна або вторинна), її назву, дату створення, місце проведення геологорозвідувальних робіт і контакти власника. Пошук відомостей про геологічну інформацію можливий за адміністративною прив’язкою, даними власника (код ЄДРПОУ), видом інформації, а також за допомогою контекстного пошуку по тексту. Інтерактивна карта каталогу відображає геопросторову інформацію щодо кожної облікованої одиниці у вигляді шарів: ділянок, де здійснювалася розвідка, точок свердловин, ліній геофізичних профілів, окремо щодо первинної та вторинної геологічної інформації та за адміністративним поділом.

Відкриття можливості внесення відомостей суб’єктами господарювання пришвидшить наповнення Каталогу. Після завершення воєнного стану відомості будуть доступні на Державному геологічному порталі.

Нагадаємо, подавати на збереження геологічні звіти потрібно в електронному вигляді на цифровому носії. Документи, які містять інформацію з обмеженим доступом подають у паперовій формі.

Джерело: Державна служба геології та надр України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!