Новини

Повернутися до переліку новин

Що робити, коли до документа державного планування, який вже має СЕО, вносяться незначні зміни?

Міндовкілля затвердило чіткі критерії, на підставі яких прийматиметься рішення. Адже до цього часу всі такі зміни проходили процедуру стратегічної екологічної оцінки.

У чинному законодавстві передбачено, що відповідне рішення має прийматися на підставі критеріїв визначення наслідків для довкілля і здоров'я громадян. Проте досі критерії не були затверджені.

Наразі ситуацію виправлено. На виконання частин сьомої і восьмої статті 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», Міндовкілля затвердило критерії визначення наслідків для довкілля і здоров’я громадян. Відповідний наказ відомства від 28.10.2020 № 213 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 4 січня цього року за № 9/35631. Тож протягом 10 днів нормативно-правовий акт буде опублікований та набере чинності.

Затверджені критерії будуть єдиними для використання як замовниками СЕО, так і уповноваженим органом при прийнятті рішення про необхідність здійснення СЕО у разі внесення незначних змін до документа державного планування щодо якого така оцінка вже проводилась.

Джерело: https://mepr.gov.ua/


Задля отримання більш повної інформації щодо необхідності та процедури проведення СЕО долучайтеся до НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО КУРСУ «СЕО як важіль керування сталим розвитком території»
Запрошуються посадові особи, що відповідають за стан довкілля в органах місцевого самоврядування, Голови ОТГ та архітектори ОТГ.
Старт: в міру набору групи (орієнтовно з 20 січня)
Тривалість: 16 годин (4 дні по 4 години)
Формат: онлайн-заняття.

Участь платна.
Важливо: передбачені спеціальні умови за партнерськими програмами для членів Професійної асоціації екологів України (PAEU)

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!