Новини

Повернутися до переліку новин

Щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) під час дії режиму воєнного стану

На адресу сервісу ШДЕ продовжують надходити питання від екологів підприємств.

Відповідно до затвердженого наказом ДРС України №383 від 15.11.2021 р. «Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік» та повідомлення державної екологічної інспекції Центрального округу на підприємстві, починаючи з 14 березня по 25 березня передбачено проведення планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Просимо дати роз’яснення щодо правомочності та можливості проведення планової перевірки ДЕІ на підприємстві в період дії режиму воєнного стану

ЗУ «Про правовий режим воєнного стану» (надалі ЗУ № 389-VIII), зокрема ст.1 дано визначення воєнного стану.

Воєнний стан - це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

Для забезпечення здійснення заходів правового режиму воєнного стану, оборони, цивільного захисту, громадської безпеки і порядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян можуть утворюватися тимчасові державні органи - військові адміністрації.

Таким чином,  на період дії воєнного стану здійснюються лише заходи, направлені на відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності.

Здійснення цих заходів покладено на військові адміністрації.

Указом Президента України №64/2022 від 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Отже, планові заходи державного нагляду (контролю), визначені планом заходів на 2022 рік ДЕІ в період дії воєнного стану здійснюватися не можуть.

Повноваження військових адміністрацій визначено статтею 15 ЗУ№ № 389-VIII

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!