Новини

Повернутися до переліку новин

Школи з пластикового сміття

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з колумбійською організацією Conceptos Plasticos оголосив у Кот д’Івуарі про запровадження нового проекту, спрямованого на будівництво нових аудиторій із пластикового сміття, повідомляє Vatican News.

Паоло Роцера, директор італійської філії ЮНІСЕФ зазначив, що лише в столиці цієї африканської країни виробляється 280 тонн пластикових відходів, з яких лише 5 % переробляється. Купи пластикового сміття є причиною 60 % випадків захворювання на малярію, пневмонію та діарею, якими страждає багато дітей.

Проектом передбачається побудувати 500 нових класів із пластикових відходів. «Цей проект започатковано через те, що ми вже маємо дуже велику проблему з захистом довкілля. Таким чином, цей проект відповідає двом напрямкам: з одного боку — екологія, а з другого — новаторські рішення, — каже Паоло Роцера. — Для всіх нас важливою є програма «Світ без пластику». Але цей пластик є, він уже вироблений, використаний і тепер його треба утилізувати. З нього вироблятимуть цеглу, а з цієї цегли ми будуватимемо школи в місцях, де вони насправді потрібні. За нашими підрахунками, в Кот д’Івуарі потрібно 15 тисяч нових класів для занять. Пластик, який буде використаний для виробництва цегли, походить із тих самих територій, де споруджуватимуть нові школи».

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!