Новини

Повернутися до переліку новин

Складаємо екологічну звітність: алгоритм та приклади заповнення

Форма та порядок заповнення Декларації про відходи затверджена постановою Кабінетом Міністрів України «Про затвердження Порядку подання декларації про відходи та її форми» від 18 лютого 2016 року № 118.

Декларація заповнюється на основі первинного обліку відходів (форма 1-ВТ «Облік відходів та пакувальних матеріалів і тари»), Державного класифікатора відходів ДК 005-96, Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2000 року № 1120 (зазначається код операції).

Декларацію повинні подавати суб’єкти господарювання у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць.

Якщо суб’єкт господарювання має у своєму складі філії або інші відокремлені підрозділи без статусу юридичної особи, які провадять свою діяльність у різних регіонах (у межах певної адміністративно-територіальної одиниці) України, такий суб’єкт господарювання подає декларацію за місцем провадження діяльності філією або іншим відокремленим підрозділом.

Механізм подання та особливості заповнення Декларації про відходи, а також алгоритм заповнення звітної форми № 1-екологічні витрати (річна) детально розглянуто у статті «Складаємо екологічну звітність: алгоритм та приклади заповнення» з журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №12, 2019
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!