Новини

Повернутися до переліку новин

Справу щодо загрози території Смарагдової мережі «Полонина Боржава» розглянули на засіданні Постійного комітету Бернської конвенції

4 грудня 2020 року на щорічному засіданні Постійного Комітету Бернської конвенції була розглянута справа щодо загрози території Смарагдової мережі «Полонина Боржава» від будівництва ВЕС, – пише Закарпаття онлайн.

Комітет на засіданні у Стразбурзі, що відбулося в онлайн-режимі, заслухав виступи заступниці міністра екології України Ірини Ставчук та Катерини Борисенко від ГО «Українська природоохоронна група», що подавала скаргу до Бернської конвенції з цього питання.

«Ми показали, що будівництво такого масштабу є реальною загрозою для цієї природної території, а процедура ОВД була проведена з порушеннями і не дає реальної інформації про вплив на довкілля», – пояснили представники спільноти «Врятуй Боржаву».

Секретар Конвенції пані Урсула Стікер вказала на важливість цього кейсу і підкреслила, що Уряд України повинен дотримуватись стандартів Смарагдової мережі. Всі учасники одноголосно підтримали пропозицію провести незалежну експертизу на місці у 2021 році, на що ми дуже сподівались.

Повний текст рішення буде оприлюднений за кілька днів.

«Ми сподіваємось на підтримку Постійного Комітету, а також на початок співпраці з боку нашого Міністерства екології», – зазначають у спільноті «Врятуй Боржаву».

За матеріалами https://zakarpattya.net.ua/

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!