Новини

Повернутися до переліку новин

SSP-Industry: як ЄС стимулює енергетичну модернізацію промисловості

Аналіз тенденцій розвитку промислового виробництва і структури виробничих витрат показали, що витрати на паливо і енергію становлять від 1% до 40% від загальної собівартості продукції різних галузей промисловості. 

Саме тому збільшення енергоефективності виробництв є ключовим фактором для зменшення витрат та розвитку підприємств.

А оскільки енергоефективність для багатьох підприємств тісно пов’язана з технологією виробництва, то її потрібно підвищувати шляхом модернізації чи заміни обладнання. Обидва методи потребують значних інвестицій на підприємство.

У Європейському Союзі для цих цілей розробили спеціальну платформу Smart Specialization Platform for Industrial Modernization (SSP-Industry). 

Вона підтримує регіональні підприємства, які хочуть залучити промислові інвестиції для модернізації, шляхом створення конвеєру інвестиційних проєктів за принципом «знизу-вгору».

В цій програмі беруть активну участь промисловість і пов’язані з нею ділові організації, такі як кластери, а також науково-дослідницькі інститути, академічні кола та суспільство. 

Регіональні стратегії розумної спеціалізації (RIS3) допомагають визначити пріоритети і узгодити зусилля між державними і приватними зацікавленими сторонами в регіонах ЄС, а також цілеспрямовано і ефективно розподіляти кошти ЄС і регіональних фондів. 

У той же час існують чіткі можливості для участі в стратегічному міжрегіональному співробітництві із загальних пріоритетів з метою доповнення компетенцій один одного, спільного використання інфраструктури і розробки спільних інвестиційних проектів.

Таке міжрегіональне співробітництво дозволяє розширити масштаби діяльності в напрямку більш широкого впливу і більш ефективної співпраці з промисловим ланцюжках створення доданої вартості.

Джерело: Прес-служба Ecobusiness Group
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!