Новини

Повернутися до переліку новин

Таїланд заборонить імпорт електронних відходів

Протягом наступних шести місяців Таїланд заборонить імпорт 432 видів електроніки та електронних відходів.

До переліку таких відходів належать будь-які пристрої з електричним шнуром або акумулятором, які, до речі, можуть містити небезпечні та забруднюючі хімічні речовини, такі як свинець, ртуть і кадмій. Таїланд щосили намагається впоратися з переповненими відходами звалищами після заборони на імпорт сміття з Китаю в минулому році.

Вже довгий час країни Південно-Східної Азії, такі як Гонконг, Таїланд і В'єтнам, є місцем скидання сміття з усього світу. Гонконг збільшив свої сміттєві полігони та будує заводи з перероблення, В'єтнам припинив видавати нові ліцензії на імпорт відходів і намагається припинити незаконне постачання таких відходів, як пластмаса і метал.

З травня ряд рейдів на фабрики, які незаконно ввозили та обробляли іноземні електронні відходи, спонукав уряд Таїланду зайняти більш серйозну позицію.
Представник міністерства навколишнього середовища наголосив, що держава прийняла резолюції про припинення імпорту 432 видів електронних відходів. Він упевнений, що «це рішення буде приведено в дію протягом шести місяців».

Хоча імпорт металобрухту, як і раніше, дозволений, алюміній, мідь та сталь мають бути відсортовані та очищені в країнах походження, перш ніж вони будуть відправлені до Таїланду для промислового використання.

Протягом наступних двох років країна планує заборонити й імпорт пластмасових відходів, а також можлива поява заборони на використання пластику в туристичних регіонах, державних установах і підприємствах.

Військовий уряд Таїланду заявив, що поліпшення інфраструктури поводження з відходами в країні є найвищим пріоритетом до 2021 року.

Хоча офіційних рішень прийнято не було, перед Таїландом все ще стоїть ціль переробляти до 60 % пластмаси до 2021 року.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами Reuters

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!