Новини

Повернутися до переліку новин

Труднощі утилізації: Підприємство звезло 4 тонни небезпечних відходів у складські приміщення

Підприємство-утилізатор звезло 4 тонни небезпечних біологічних відходів із Запорізької та Дніпропетровської областей у складські приміщення.

Порушення виявили співробітники Служби безпеки України у Дніпропетровській області спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури, передає СБУ.

Правоохоронні органи задокументували, що фірма, яка є «монополістом», і має відповідну ліцензію на збирання, транспортування та утилізацію небезпечних медичних відходів, грубо порушувала норми чинного законодавства.

Зокрема, підприємство звозило лікарські та біологічні засоби, які підлягали знищенню, до складських приміщень та на територію промислового майданчика на Запоріжжі.

Під час огляду «звалища» правоохоронці виявили дві з половиною тонни використаного медичного інструменту, лікарських діагностичних та дезінфекційних засобів, елементів живлення, приладів та обладнання, що містять ртуть і важкі метали. Півтори тонни органічних медичних відходів, предмети забруднені біологічними рідинами, відходи медичних закладів та мікробіологічних лабораторій, які здійснюють роботи із збудниками туберкульозу у відкритій формі.

За висновками експертів, завдяки діям співробітників СБУ вдалося попередити епідеміологічну небезпеку у Запоріжжі.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочину.

Служба безпеки України проінформувала в.о. голови Запорізької обласної адміністрації щодо необхідності вжиття комплексу заходів, спрямованих на проведення сортування та подальшу утилізацію виявлених небезпечних медичних відходів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!