Новини

Повернутися до переліку новин

У Чернівцях встановили 13 еко-боксів для зберігання використаних люмінесцентних ламп та батарейок

У Чернівцях встановили 13 еко-боксів для збирання і зберігання відпрацьованих люмінесцентних ламп та елементів живлення.

Як повідомив заступник начальника виробничо-технічного відділу департаменту житлово-комунального господарства Сергій Ботук, спеціальні контейнери з’явились у приміщеннях міської ради, ЦНАПу, а також будівлях колишньої Шевченківської і Першотравневої районних рад та у приміщеннях комунальних підприємств, які утримують житловий фонд, передає Молодий буковинець.

"Один такий еко-бокс коштує 8 тисяч гривень, - каже він. – Такі контейнери абсолютно безпечні: всередині вони мають герметичне покриття, що не дозволить отруйним речовинам потрапити на зовні, а також систему скочування, яка не дасть лампі розбитися".

Використані люмінесцентні лампи краще викидати в упаковках, щоб вони не билися, радить Сергій Ботук. «Перед утилізацією лампи все одно будуть запаковувати, - пояснив він. – Очищати еко-бокси та утилізувати відпрацьовані лампи та батарейки буде ТОВ "Укрресурси 2011", з яким вже укладено угоду».

У майбутньому у Чернівцях планують встановлювати дещо простіші контейнери. «У приміщеннях ЖКГ хочемо ставити бокси вартістю по 2 тисячі гривень кожен, - пояснив комунальник. - У житлових будинках еко-бокси встановлювати не будемо». 

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!