Новини

Повернутися до переліку новин

У Комітеті з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи презентовано проекти законодавчих актів щодо реформування системи державного нагляду у сфері охорони довкілля

Міністерство екології та природних ресурсів України та Державна екологічна інспекція України презентували у Комітеті з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи проекти законодавчих актів з питань реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища.

У робочій зустрічі взяли участь представники Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Комітету з питань європейської інтеграції, Міністерства екології та природних ресурсів, Державної екологічної інспекції.

Під час наради заступник Міністра екології та природних ресурсів Полуйко В.Ю. і виконуючий обов’язки голови Державної екологічної інспекції Яковлєв І.О. презентували основні положення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення ефективності державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища)». Також вони поінформували про загальну концепцію реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, що, окрім зазначеного законопроекту, включатиме поетапне розроблення законопроектів про Державну природоохоронну службу і про Зелену варту, розроблення системи відповідних підзаконних актів, а також утворення нової природоохоронної служби як єдиного органу в сфері природохоронного нагляду (контролю) та проведення відбору працівників до цієї служби на конкурсних засадах. 

Учасники зустрічі провели гостру дискусію щодо основних принципів реформи, що передбачає: усунення дублювання функцій між державними органами у сфері екологічного контролю, посилення ролі нової служби в розслідування екологічних правопорушень, обов’язкове використання даних моніторингу довкілля при проведенні заходів контролю та поступовому переході до автоматизованих систем моніторингу, підняття статусу екологічних інспекторів.

Перший заступник голови Комітету з питань екологічної політики Дирів А.Б. зазначив, що Комітет підтримує законотворчу взаємодію з Міністерством екології та природних ресурсів і Державною екологічною інспекцією, враховуючи нагальну необхідність побудови в Україні дієвої ефективної системи нагляду за дотриманням природоохоронного законодавства та комплексного підходу.

Джерело: Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!