Новини

Повернутися до переліку новин

У Львові французька компанія представила остаточний проект сміттєпереробного заводу

Французька компанія Egis представила остаточний проект майбутнього сміттєпереробного заводу, який влітку на вулиці Пластовій, біля очисних споруд, почне будувати “Львівводоканал”.

За словами керівника проекту та спеціаліста у галузі роботи з твердими побутовими відходами (ТПВ) компанії Edis, Кристофера Раунда, в проекті врахували різні підходи до переробки відходів.

Економічна частина проекту вже готова, спеціалістам лишилось допрацювати технологічну. 

На сміттєпереробний завод будуть потрапляти, в основному, змішані відходи, тобто не відсортовані львів’янами.

Завод буде складатися з двох частин: механічної та біологічної обробки. Механічна має розділяти органічні та неорганічні відходи. Зі сміття, що потрапляє на завод, спочатку відбиратимуться великогабаритні відходи та небажані елементи, що не повинні потрапити на сортувальну лінію. Далі, за допомогою спеціальних сит-барабанів, відділятиметься дрібна фракція, що піде на компостування.

Наступний етап – це компостування просіяної вторинної сировини та залишків. Під час цього етапу, зі сміттєвої маси відбирають залишки металу та розділяють великі і дрібні відходи. Сміття, що залишається після двох етапів, відправляють на захоронення, на полігон. Таких відходів, за попередніми оцінками, буде до 35%.

Також, на заводі планують створити окремий цех для виробництва паливних відходів – RFF. На паливні відходи будуть перетворювати залишки ручного сортування вторинної сировини. Для відходів, що збираються в окремих сміттєвих баках (пластик, скло, папір), будуть працювати автоматизовані сортувальні лінії. Щорічно передбачають відсортовувати близько 70% тис. тон. Всі процеси заводу будуть під закритою кришкою, в приміщеннях буде працювати система фільтрації повітря. За рік комплекс зможе переробляти 250 тис. тон змішаних відходів. Переробка 1 тони сміття буде коштувати до 1 000 гривень.

Для реалізації даного проекту, а також проведення рекультивації Гибовицього звалища, очистки гудронних озер та облаштування нового полігону ТПВ, Львівська міська рада візьме 35 млн. євро кредиту в ЕБРР, з яких 10 отримає від банку грантом. Для завершення розпочатих проектів, ЛГС візьме ще один кредит в Європейському інвестиційному банку на суму 46 млн. євро. Спочатку місто планувало зайняти 76 млн. Ще біля 2 млн. євро для старту підготовчих робіт з будівництва перероблювального комплексу передбачено у міському бюджеті Львова на 2018 рік.

Джерело: elektrovesti.net

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!