Новини

Повернутися до переліку новин

У Львові з'явиться обладнання для утилізації шприців та інших небезпечних медичних відходів

Для знешкодження медичних відходів у Львові закуплять інсенератор. Про це повідомляє відділ екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради.

На виконання Комплексної екологічної програми на 2017-2022 роки для м.Львова, затвердженої ухвалою міської ради від 27.04.2017 №1881, у міському фонді охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік передбачено 1 мільйон гривень встановлення модульного комплексу (піролізного інсенератора) для утилізації медичних відходів. Відповідальний за виконання природоохоронного заходу – управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Інсенератор забезпечить знешкодження медичних відходів, які утворюються в медичних закладах м.Львова.

Медичні відходи є факторами прямого та опосередкованого ризику забруднення навколишнього середовища, а також виникнення інфекційних та неінфекційних захворювань серед населення. До медичних відходів відносять використані перев'язувальні матеріали, одноразові шприци та системи, рукавички, халати, рентгенівські плівки, інфіковані відходи харчових блоків, заражену кров, шматки шкіри, видалені органи, прострочені, фальсифіковані та конфісковані лікарські препарати і т. п., що утворюються у лікарнях, поліклініках, диспансерах, хоспісах, медичних навчальних закладах, ветеринарних клініках, аптеках, оздоровчих та санітарно-профілактичних установах, судово-медичних та інших лабораторіях, на станціях швидкої допомоги і переливання крові.

Медичні відходи не можуть бути віднесені до побутових відходів, так як, вони містять велику кількість токсичних сполук (насамперед цитостатичні препарати, антибіотики та інші лікарські препарати) і радіоактивні речовини.

Для обезвреживания медицинских отходов во Львове закупят инсенераторы. Об этом сообщает отдел экологии и природных ресурсов департамента градостроения Львовского городского совета.

В рамках  Комплексной экологической программы на 2017-2022 годы для Львова, утвержденной решением городского совета от 27.04.2017 №1881, в городском фонде охраны окружающей природной среды на 2018 год предусмотрен 1 млн гривен на установление модульного комплекса (пиролизного инсенераторы) для утилизации медицинских отходов. Ответственный за выполнение природоохранного мероприятия - управление здравоохранения департамента гуманитарной политики Львовского городского совета.

Инсенераторы обеспечат обезвреживание медицинских отходов, образующихся в медицинских учреждениях Львова.

Медицинские отходы являются факторами прямого и опосредованного риска загрязнения окружающей среды, а также возникновения инфекционных и неинфекционных заболеваний среди населения. К медицинским отходам относят использованные перевязочные материалы, одноразовые шприцы и системы, перчатки, халаты, рентгеновские пленки, инфицированные отходы пищеблоков, зараженную кровь, куски кожи, удаленные органы, просроченные, фальсифицированные и конфискованные лекарственные препараты и т. п., которые образуются в больницах, поликлиниках, диспансерах, хосписах, медицинских учебных заведениях, ветеринарных клиниках, аптеках, оздоровительных и санитарно-профилактических учреждениях, судебно-медицинских и других лабораториях, на станциях скорой помощи и переливання крови.

Медицинские отходы не могут быть отнесены к бытовым отходам, так как они содержат большое количество токсичных соединений (прежде всего цитостатические препараты, антибиотики и другие лекарственные препараты) и радиоактивные вещества.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!