Новини

Повернутися до переліку новин

У Нью-Йорку стала чинною заборона продавати пластикові пакети

У штаті Нью-Йорк набула чинності заборона продавати одноразові пластикові пакети. Натомість у магазинах пропонуватимуть паперові пакети.

Про це передає The Guardian.

Заборона не стосуватиметься пластикових пакетів, що використовують для доставки їжі, упаковки ліків, сміттєві пакети, пакети для сирого м'яса та риби.

За декілька тижнів до введення заборони в магазинах з'явилися попередження про зміни. У соцмережах запустили спеціальну кампанію, яка закликає людей використовувати власні багаторазові торбини. Сім'ям із низьким рівнем доходу пропонують безкоштовні сумки для багаторазового використання.

У магазинах продаватимуть паперові пакети. За кожен паперовий пакет підприємства платитимуть 5 центів у місцевий бюджет.

З часом місцеві чиновники хочуть ввести штрафи для підприємств, які не дотримуються заборони. Так, вперше вони можуть бути оштрафовані на 250 доларів, а за повторні порушення — на 500 доларів.

Нью-Йорк став третім штатом після Каліфорнії та Орегону, який ввів заборону на продаж пластикових пакетів. Штати Мен та Вермонт планують також застосувати заборону у цьому році, а штати Коннектикут та Делавер — у 2021 році.

Раніше, з 1 січня, у Таїланді у великих магазинах заборонили одноразові пластикові пакети.

Нагадаємо, що з 1 березня 2020 року у Швеції діє податок на пластикові пакети, які громадяни купують у магазинах, щоб покласти в них придбані товари.

Зазначимо також, що законопроєкт «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» (№ 2051-1), схвалений у першому читанні, розглядатиметься під час роботи Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування в лютому-липні 2020.

Джерело: Громадське

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!