Новини

Повернутися до переліку новин

У столиці встановлять екологічні датчики для контролю стану довкілля

У Києві будуть встановлені екологічні датчики для контролю стану довкілля. Проект передбачає введення багаторівневої системи, що складається зі стаціонарних пунктів детального аналізу і мобільних лабораторій. Мета проекту - забезпечити процес якісного екологічного моніторингу повітря та води, створити комплексну систему для оперативного попередження населення і аварійного реагування відповідних служб на надзвичайні події.

У межах проекту було досліджено 74 водойми в 35 різних локаціях міста. В результаті було виявлено, що популярними серед городян і гостей столиці є 37 місць відпочинку на воді, серед яких тільки 10 є офіційними. За результатами бактеріологічного дослідження, жодне з популярних водойм не пройшло тест на відповідність санітарно-епідеміологічним нормам. Однак у воді відсутні патогенні ентеробактерії, а от показники наявності лактозопозитивних кишкових паличок перевищують норму абсолютно у всіх оглянутих водоймах.

Найгірші показники, які кваліфікуються як «надзвичайно високий ступінь забруднення», виявилися в водоймах біля пляжів «Молодіжний», «Золотий» і затоки Галерний.

Високий ступінь забруднення в водоймах біля пляжів «Русанівська коса», «Передмістна Слобідка», Оболонська набережна, «Тельбін», «Чорторий», «Вербне», «Дитячий».

Помірна ступінь забруднення води біля пляжів «Центральний», «Південний берег Києва», «Венеція», «Пуща Водиця», озеро Сонячне, озеро «Алмазне», і озеро Редькино (Міністерське).

Епідеміологічним нормам санітарно-бактеріологічного аналізу відповідають проби води з водойм пляжу «Райдуга» і дикого пляжу «Десна» (Троєщина).

Джерело: bigkiev.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!