Новини

Повернутися до переліку новин

У Запоріжжі обговорили питання вивезення сміття

У Запорізькій міській раді відбулася зустріч представників громадськості, міської влади та компанії, яка здійснює вивезення сміття. Обговорювали складові тарифів на вивезення ТПВ, перспективи сортування, проблеми з вивезенням сміття з дворів багатоповерхівок і приватного сектору.

Головна мета заходу, що пройшла в перше в подібному форматі, обговорити питання та пропозиції представників громадськосьті, бізнесу по вивезенню сміття. У діалозі були задіяні представники міської влади та компанії «Вельтум-Запоріжжя».

«У нас є мета - відповісти на питання, які виникають в жителів Запоріжжя, в підприємців, обговорити актуальні теми. Саме тому ми і вирішили організувати подібну зустріч. Я думаю, вона буде не останньою. Головне завдання - спілкування, налагодження діалогу для отримання позитивного результату», - прокоментував заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.

Основне питання, яке задали представники громадськості, адресоване підприємству «Вельтум» - коли в Запоріжжі вирішать проблему з несвоєчасним вивезенням сміття. Учасники заходу поцікавилися, чому в місті склалася подібна ситуація і як її будуть вирішувати.
За словами представники компанії «Вельтум-Запоріжжя»  - причина в тому, що довгий час не вистачало спецтехніки, не було системи GPS, не була налагоджена система закупівлі запчастин для ремонту спецтехніки, попереднє керівництво компанії не вкладало кошти в її розвиток. Однак тепер ситуація поступово буде змінюватися на краще - анонсують на підприємстві.

«На сьогодні на підприємстві 32 одиниці сміттєвозів, які обслуговують 24 маршрути по місту зі щоденним прибиранням міста - це висотний сектор. Плюс є ще приватний сектор, де ми на сьогодні залучаємо додаткову техніку. Ми підписали меморандум з містом, де зобов'язуємося закупити 500 нових контейнерів протягом року, 478 - антивандальних контейнерів, 6 нових одиниць техніки – перша одиниця приїде в кінці серпня. Все це за кошти підприємства. У наступному році - ще 7 одиниць техніки», - розповів генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Також в ході наради учасники обговорили складові тарифу на вивезення сміття і перспективи сортування ТПВ. Пілотний проект із сортування незабаром запустять в одному із районів міста. В рамках проекту будуть встановлені сміттєві баки - окремо для пластику та скла. Крім цього, увагу приділятимуть облаштуванню контейнерних майданчиків - їх планують винести за межі дворів. Проект планують розглянути на найближчій сесії Запорізької міської ради.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www.zp.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!