Новини

Повернутися до переліку новин

У Запорізькій області незаконно здійснювали забір води на 10 мільйонів гривень

Суд задовольнив у повному обсязі позов Державної екологічної інспекції у Запорізькій області щодо відшкодування КП «Підприємство комунальної власності» Енергодарської міської ради заподіяних державі збитків у сумі 10 млн 732 тис 785 гривень, - про це повідомляється на сайті Держекоінспекції.

Планова перевірка підприємства проводилась Інспекцією у грудні 2015 року, під час якої встановлено, що в період з 01.06.2013 по 13.12.2015 здійснювався забір води з підземного водоносного горизонту без спеціального дозволу на користування надрами, що є порушенням Кодексу України «Про надра».

Тож, відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі, затвердженої наказом Мінприроди України від 20.07.2009 № 389, Інспекцією розраховано розмір шкоди заподіяної державі КП «Підприємство комунальної власності» Енергодарської міської ради у сумі 10 млн 732 тис 785 гривень.

Наразі рішення суду знаходиться на виконанні відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області.

Станом на кінець квітня поточного року КП «Підприємство комунальної власності» Енергодарської міської ради вже сплатило 9 млн 805 тис 713 грн на користь державного бюджету України, місцевого бюджету Запорізької обласної ради та місцевого бюджету Енергодарської міської ради.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!