Новини

Повернутися до переліку новин

Ухвалення Закону про ОВД сприяло зміні рішення Сторін Конвенції щодо жорстких санкцій проти України

Під час 7-ї Зустрічі Сторін Конвенції про оцінку впливу на довкілля у транскордонному контексті (Конвенція Еспо — міжнародний договір, що зобов’язує держави проводити оцінку впливу на довкілля комерційних проектів у випадку, коли такі проекти можуть вплинути на довкілля іншої держави.), яка відбувається у Мінську (Білорусь), Сторони привітали прийняття Україною Закону «Про оцінку впливу на довкілля» як практичного і важливого кроку у дотриманні Конвенції. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів, глава української делегації Остап Семерак

Завдяки ухваленню закону було змінено проект рішення стосовно України, яким передбачалося, зокрема, порушення питання щодо позбавлення України прав та імунітетів у рамках Конвенції та низка інших жорстких санкцій.

Остап Семерак у свою чергу зазначив: «Уже понад 8 років Конвенція Еспо ставила питання про порушення Україною своїх зобов’язань та необхідність ухвалення в Україні національного законодавства, що забезпечить її належне дотримання. Закон «Про оцінку впливу на довкілля» був прийнятий і кілька днів тому підписаний Президентом. Це означає, що нам вдалося виконати ключову вимогу у відповідних справах проти України».

Під час зустрічі Сторін вдалося також напрацювати нові пропозиції до тексту рішення Наради Сторін, які дозволять визначити чіткі кроки для закриття у найкоротший термін справ проти України. Зокрема у справі щодо судохідного каналу Бистре.

«Зустріч Сторін цього разу була доволі складною, адже розглядалися низка важливих питань, зокрема, які стосються ядерної енергетики. Проте, враховуючи прогрес нашої країни, нам вдалося в рамках засідання узгодити рішення стосовно України у справі каналу Бистре», — резюмував Остап Семерак.

Нарада Сторін Конвенції із оцінки впливу на довкілля не затвердила звіт Комітету з імплементації через непогодження позицій по атомній енергетиці. Було ухвалено рішення перенести його затвердження до позачергової Наради Сторін, що відбудеться у Женеві.

Нагадаємо, 7 лютого 2017 року Комітет із впровадження Конвенції Еспо (Конвенція про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті) опублікував звіт своєї 37 сесії, що відбулася 12-14 грудня 2016 у Женеві. На цій сесії Комітет серед іншого розглянув питання прогресу України у виконанні рішення про недотримання нашою державою своїх конвенційних зобов’язань (справа про глибоководний судноплавний канал Дунай-Чорне море в українській ділянці дельти Дунаю / канал Бистре). Україні було запропоновано прийняти відповідне законодавство і привести проект по каналу Бистре у повну відповідність до Конвенції.

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!