Новини

Повернутися до переліку новин

Україна досить активно працює над питанням запровадження європейських стандартів в екологічній сфері

06 листопада 2013 року за підсумками роботи першого дня XII Форуму Міжнародної Асоціації з пестицидів та хлорорганіки Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков зустрівся із Заступником керівника комітету з питань екології та продовольчої безпеки Європейського парламенту Деном Йоргенсеном, Керівником регіональної Програми ЄС-ФАО Кевіном Хелпсом, Директором Міжнародної асоціації з питань пестицидів Джоном Вейгеном та керівниками представництв компаній Veolia і Sarpi.

Під час зустрічі сторони обговорили питання подальшого співробітництва з питань утилізації небезпечних та інших відходів.

  «Я переконаний, що проект ГЕФ-ЄС-ФАО «Підвищення потенціалу для знешкодження та запобігання повторного використання уживаних застарілих пестицидів» внесе свій доробок у створення сучасної моделі вирішення проблеми пестицидів. Також, користуючись, нагодою, хочу підкреслити, що Україна досить активно працює над питанням запровадження європейських стандартів в екологічній сфері з огляду на стратегічний курс євроінтеграції нашої держави», - зазначив Міністр.

Заступник керівника комітету з питань екології та продовольчої безпеки Європейського парламенту Ден Йоргенсен відзначив значний прогрес України в питанні утилізації відходів та наголосив, що наша держава є регіональним лідером в поводженні з небезпечними відходами. Також Ден Йоргенсен запевнив, що Європейський парламент всіляко готовий сприяти реалізації екологічних проектів в Україні.

Керівник регіональної Програми ЄС-ФАО Кевін Хелпс наголосив, що Україна може посісти роль регіонального лідера в питанні поширення досвіду утилізації шкідливих речовин. ФАО разом з Європейською комісією та Глобальним екологічним фондом готують пакет проектних пропозицій в цій галузі.

«Як частину комплексних заходів по вирішенню проблем у сфері утилізації відходів ми розглядаємо залучення світового досвіду та компаній, які вже мають ефективні моделі роботи у цій галузі. Тому запевнюю Вас, що ми відкриті до співпраці і готові розглянути будь-які конкретні пропозиції», - додав Міністр Олег Проскуряков.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!