Новини

Повернутися до переліку новин

Україна і Фінляндія підписали меморандум про співпрацю у сфері енергоефективності

Україна і Фінляндія підписали меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Документ у присутності Президентів України та Фінляндії, за підсумками двосторонніх переговорів, підписали віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко і міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Кай Мюккянен.

Метою укладення меморандуму є посилення двостороннього співробітництва у сферах енергоефективності, енергозбереження, використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Відповідно до положень документа, сторони здійснюватимуть обмін досвідом, інформацією та знаннями щодо державної підтримки, передових практик виробництва електроенергії з використанням відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, забезпечення сталої роботи енергосистеми при збільшенні частки електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел. Сторони також розроблятимуть та впроваджуватимуть спільні програми та проекти, надаватимуть підтримку організаціям та компаніям обох країн з проведення спільних семінарів, курсів та зустрічей з тематики енергоефективності, енергозбереження, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Також зазначається, що імплементація положень меморандуму сприятиме вдосконаленню українського законодавства, стандартів і бізнес-процесів у контексті реалізації програм підтримки енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії, зокрема в системах централізованого теплопостачання, транспортній галузі та промисловості.

Джерело: day.kyiv.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!