Новини

Повернутися до переліку новин

Український школяр отримав «золото» на міжнародній олімпіаді GENIUS, презентувавши винахід очищення води від нафти

На міжнародній олімпіаді GENIUS, що проходила у місті Освего (штат Нью-Йорк), випускник київської школи № 225 та вихованець Малої академії наук України Микола Іванченко презентував винахід, що допоможе очищувати воду від розлитої нафти. Саме за цю інновацію хлопець отримав «золото», передає УНН.

Микола працював над науковим проектом «Виробництво адсорбента для нафти та нафтопродуктів у водному середовищі на основі гідрофобізованого вспученого перліту» разом із науковим керівником, доцентом кафедри хімічних технологій композиційних матеріалів НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», кандидатом технічних наук Олексієм Миронюком. Путівку на GENIUS Микола виборов ще взимку, перемігши зі своїм винаходом на Всеукраїнському конкурсі Intel Еко Україна.

Проект хлопця ґрунтується на гідрофобному адсорбенті для нафти: під час її розливу у воду адсорбент, завдяки своїм гідрофобним властивостям, збиратиме тільки нафту, а воду відштовхуватиме. Нафта збиратиметься у грудочки, які можна забрати з водойми будь-яким механічним способом і відправити на нафтопереробне виробництво. Адсорбент може набрати у сім разів більше нафти, ніж важить сам.

Для України переможні місця школярів у конкурсі GENIUS не новинка. Нагадаємо, у 2015 році Самуїл Кругляк здобув бронзу з проектом «Отримання електроенергії з атмосфери». У цьому році окрім золотої медалі Микола отримав грант на $9 тис., який покриває частину витрат на навчання в університеті, де проходила олімпіада − Oswego State University of New York (SUNY). Також хлопця запросили для участі одразу у фінальному етапі міжнародного конкурсу «І-Fest» в Тунісі.

Нині Микола Іванченко вирішує, де навчатиметься далі: в Університеті SUNY чи Київській політехніці. Проте точно визначився з тим, що своє майбутнє пов’яже з хімією. 

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!