Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд схвалив рамковий законопроект «Про управління відходами»

22 травня Уряд схвалив з подальшим урахуванням технічних пропозицій щодо відповідності праву ЄС розроблений Мінприроди рамковий законопроект «Про управління відходами».

Він у цілому підтриманий ЄС і стане правовою основою  для реалізації на практиці положень Національної стратегії управління відходами до 2030 року, яку було ухвалено у листопаді 2017 року.

Зокрема, законопроект передбачає запровадження ієрархії управління відходами та розширеної відповідальності виробника, системи довгострокового планування управління відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях, впровадження  інформаційної системи управління відходами та Національного переліку відходів, а також має сприяти залученню інвестицій у цю сферу, створенню сучасної інфраструктури, а також  зменшенню кількості об’єктів управління відходами, що не відповідають вимогам законодавства.

За різними оцінками обсяги утворення твердих побутових відходів в Україні складають понад 11 млн. тон (без урахування тимчасово окупованих територій, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя), а показник утворення відходів в Україні в середньому становить 250-300 кілограмів на рік на людину.

Для вирішення цієї проблеми у 2016 році Уряд розпочав реформування сфери управління відходів.  За участі міжнародних експертів з країн ЄС наприкінці 2017 року було розроблено і схвалено Національну стратегію управління відходами та План її реалізації. На початку 2019 року  Уряд схвалив План реалізації Національної стратегії управління відходами і паралельно разом з обласними державними адміністраціями було розпочато підготовку регіональних планів управління відходами – інвестиційних планів для кожної окремої області.

Реформування сфери управління відходами також потребувало ухвалення нової законодавчої бази, яка б дозволила реалізовувати реформу у сфері відходів на практиці. 

Джерело: Міністерство екології та природних ресурсів України 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!