Новини

Повернутися до переліку новин

Усе про перевірки 2020, відповіді від Голови ДЕІ й інші теми березня

У №3 журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» відповіді на запитання:

1. Яку державну екологічну звітність слід готувати підприємствам, установам, організаціям: перелік, періодичність,найменування органу для подачі?

2. Який порядок обчислення екологічного податку (хто платник, ставки)?

3. Який порядок подачі податкових декларацій екологічного податку, їх періодичність?

4. Чи можливе спортивне рибальство та полювання в заказнику?

5. Департамент екології повідомив, що в декларації про відходи невірно визначено коди операцій з відходами для відходів зазначених як «тверді побутові відходи» (D1) та «відпрацьовані фільтри автотранспорту масляні»(D10). Яким кодом можна їх замінити?

6. Чи потрібно подавати декларацію про відходи, якщо Пзув більше 1000?

7. Чи потрібно сплачувати податок на викиди від автомобілів підприємства, якщо відповідно до ст. 240.1.1. Податкового кодексу України оподатковуються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення?

8. На підприємстві утворилась велика кількість старого шиферу після зміни покрівлі даху. Чи є законна вимога, що його обов’язково потрібно утилізувати? Чи можна його продавати як вторинну сировину?

9. Чи потрібно при здійсненні скидів в річку води мати очисні споруди на території підприємства, чи достатньо відстійників?

10. Чи потрібно отримувати дозвіл на скид дощових вод у річку?

ТАКОЖ У ВИПУСКУ:

Служба з охорони довкілля підприємства: належна система екологічного управління на підприємствах та інструмент досягнення цілей державної екологічної політики України

Значення спеціального водокористування в охороні водних ресурсів України

Порядок і строки подання звітності та сплати екоподатку на 2020 рік
У березневому номері поговоримо про екологічний податок, згадаємо його особливості та проаналізуємо нюанси щодо порядку та строків подання звітності й сплати екоподатку в 2020 році. Також нагадаємо і граничні терміни подання декларації і проаналізуємо ситуацію, коли платник податку має кілька стаціонарних джерел забруднення, розташованих на різних територіях.

Час відповідальності: 20 гарячих запитань від екологів підприємств до голови ДЕІ

Правові основи охорони надр і надрокористування в Україні

Поводження з промисловими відходами нафтогазової галузі, бурові відходи як вторинний матеріальний чи енергетичний ресурс
Проведення робіт з видобування нафти й газу — це ризик для довкілля. Світова практика нафтогазової промисловості демонструє приклади значної економії природних ресурсів, та, як підсумок, фінансів, шляхом застосування новітніх технологій переробки для наступного повторного використання бурового шламу. Розгляньмо, настільки можливо впровадження такої практики в Україні.

Проектуємо артезіанську свердловину на землях сільськогосподарського призначення: від виділення земельної ділянки до здачі в експлуатацію

Як опріснити морську воду хвильовими станціями завдяки відновлюваній енергії морських хвиль та течій
За оцінками експертів, доступу до чистої води позбавлені 783 млн жителів планети. Дефіцит прісної води стає одним із структурних факторів, що впливають на світовий економічний розвиток. Зі статті дізнаємося про світовий досвід у вирішенні цієї проблеми та перспективні розробки вітчизняних вчених.

Чи потрібно погоджувати з Департаментом екології в області чи екоінспекцією план природоохоронних заходів на рік, або будь­які інші плани у природоохоронній діяльності?

Перевірки 2020
Наказ Міністерства енергетики та захисту довкілля України, яким затверджено уніфіковану форму акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю), усуває питання щодо недопущення контролюючого органу до здійснення заходів державного нагляду. Які наслідки це передбачає для суб’єктів господарювання?

Зміни до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок...

Яким шляхом Уряд удосконалив проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів та залучає інвесторів


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!