Новини

Повернутися до переліку новин

В Україні створять реєстр загроз хімічній безпеці та проводитимуть системний моніторинг

Кабінет Міністрів України схвалив Порядок здійснення моніторингу загроз хімічній безпеці та виявлення їх джерел. 

Документ розроблено на виконання євроінтеграційних зобов’язань України та для продовження реформи національної системи хімічної безпеки. 

“Моніторинг здійснюватиме Міндовкілля для оперативного виявлення існуючих та потенційних загроз. При цьому аналізуватимуться дані щодо обсягів виробництва чи імпорту хімічних речовин в Україні та рівень їх небезпечності, інформація щодо виготовлених чи ввезених на нашу територію нових хімічних речовин, щодо яких не проведено оцінку ризиків, дані офіційної державної статистики.  Відомості про кожну виявлену загрозу вноситимуться у відповідний реєстр, який працюватиме  у цілодобовому режимі”, – розповіла заступниця Міністра Олена Крамаренко. 

За її словами, потенційними джерелами загрози хімічній безпеці може бути й неналежно використання у промисловості технологій або низький рівень обізнаності персоналу щодо небезпеки, яку становлять хімічні речовини. Тож такі об’єкти також підлягатимуть моніторингу. 

У реєстр вноситиметься інформація про кожну виявлену загрозу, її джерело, а також заходи, які необхідно здійснити для мінімізації ризиків та строки їх виконання.

Щорічно за результатами моніторингу готуватиметься звіт, де також зазначатимуть пропозиції щодо посилення заходів безпеки. Такий документ оприлюднюватимуть на сайті Міндовкілля, а також надсилатимуть до Служби безпеки України. 

Порядок здійснення моніторингу загроз хімічній безпеці та виявлення їх джерел розроблено Міндовкіллям за підтримки  OSCE projects in Ukraine / Проєкти ОБСЄ в Україні в межах проєкту “Екологічний моніторинг війни проти України та стратегія відновлення”.

 

Джерело: Міндовкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!