Новини

Повернутися до переліку новин

Відповіді на гострі запитання щодо зеленого бізнесу та зелених тарифів – на сторінках провідного екологічного журналу «Екологія підприємства» !

Тема альтернативних джерел енергії нині дуже актуальна і важлива, як і питання, що стосуються отримання «зеленого тарифу». Пропонуємо Вам відповіді на найгарячіші запитання:

1. Чи вигідно брати кредит в банку під «зелений тариф»?
Нещодавно Укргазбанк відкрив пільгові кредитні лінії для громадян та підприємств, бажаючих придбати і встановити сонячні станції. Умови кредитування різняться для різних позичальників та умов кожного проекту. Тому зацікавленим особам варто звертатися до спеціалістів банку для обговорення проекту та визначення детальних умов кредитування. Крім того, декілька державних та комерційних банків також готують свої пропозиції. Наявність конкуренції на ринку має зробити умови кредитування вигіднішими передусім для позичальників.

2. Окрім півдня України не так багато сонячних днів на рік. Як розраховується ефективність сонячних станцій залежно від регіону?
В Інтернеті можна знайти достатньо прикладів для розрахунку характеристик сонячних станцій відповідно до їх потужності та регіону встановлення. Загалом, Україна має гарні кліматичні умови для роботи сонячних електростанцій. Так, регіони з найменшою інсоляцією (кількістю сонячної енергії, що потрапляє на земну поверхню) Волинь та Полісся — отримують близько 1000 кВт/м2/рік. Тут 1 кВт встановленої потужності сонячної електростанції генерує близько 1000 кВт*год. Найільшу кількість освітлення отримують південні регіони України — Одеська, Миколаївська, Херсонська області, АР Крим. Тут показник інсоляції досягає близько 1400 кВт/м2/рік, і відповідно 1300 кВт*год виробленої енергії.

Відповіді на інші важливі запитання – у № 9 журналу «Екологія підприємства», матеріал «Про ЗЕЛЕНИЙ БІЗНЕС І ЗЕЛЕНИЙ ТАРИФ. Сонячні станції: як перетворити приміщення в актив».

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!