Новини

Повернутися до переліку новин

Віталій Кличко: «Новий завод із переробки сміття плануємо побудувати протягом двох-трьох років»

Новий завод із переробки сміття у столиці планують побудувати протягом наступних двох-трьох років. Про це в ефірі «Сніданку з «1+1» заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Сміття – це сьогодні проблема не тільки Києва, це проблема всієї країни. Зараз у столиці працює один сміттєспалювальний завод – «Енергія». Нам потрібен новий завод саме із переробки сміття. Протягом двох-трьох років такий завод повинен бути побудований», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера, щорічно у Києві накопичується майже 1,2 млн тон сміття. Наразі ухвалене важливе стратегічне рішення – відмовитись від практики захоронення відходів і розпочати їх переробку. 

«Ми детально вивчили досвід інших країн. Уже працює конкурсна комісія, оголошено конкурс на будівництво сміттєпереробного підприємства», – зазначив мер.

За його словами, потужність заводу, який планують побудувати, повинна становити понад 420 тисяч тон перероблених відходів на рік. До прикладу, приблизно таку потужність має полігон № 5.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо подальшої долі цього полігону, Віталій Кличко зазначив, що в майбутньому його буде закрито.

«Скоро розпочнуться роботи з реконструкції полігону № 5. Буде укріплено дамби, збільшено потужність обладнання з переробки фільтрату. Ми укріпимо полігон, встановимо систему дегазації, і після цього закриємо його», – зазначив мер.

Джерело: www.kyivcity.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!