Новини

Повернутися до переліку новин

Вітрова енергія може забезпечити 30% електроенергії в Європі до 2030 року

За даними Європейської асоціації вітроенергетики, опублікуваних в двох доповідях («Перспективи до 2020 року» та «Сценарії до 2030 року»), енергія вітру може забезпечити 30% потреб Європи в електроенергії до 2030 року.

У разі, якщо стандартні обсяги щорічного введення в експлуатацію вітрових електростанцій складатимуть 12,6 ГВт, то до 2020 року їх потужність складе 204 ГВт. Це перетворить енергію вітру в найбільш затребуване джерело відновлюваної енергії в Європі, забезпечивши 16,5% всіх потреб в електриці. Левова частка вітроелектростанцій буде сконцентрована в Німеччині, Великобританії, Франції, Іспанії, Нідерландах і Бельгії. А ось країни Східної Європи, за винятком Естонії, залишаться далеко позаду.

«Сценарії до 2030 року» розглядають три можливих варіанти розвитку подій. В основному сценарії Євросоюз досягає своєї мети: 27% всіх джерел енергії до 2030 року будуть «чистими». У цьому випадку потужність вітряних електростанцій сягне 323 ГВт. З них 253 ГВт припадатиме на частку наземних електростанцій, а 70 ГВт – на частку прибережних. Сектор в цілому зросте більш ніж вдвічі в порівнянні з показником 2016 року. Це складає 30% всіх потреб Євросоюзу в електриці. У проект до 2030 року інвестують € 239 млрд, що відкриє 569 тис. робочих місць.

Реалізувати цей сценарій вдасться лише за умови прийняття відповідних законів та внесення суттєвих змін до енергетичної системи. Також він виключає кризи в економіці, а доходи європейських держав повинні тривалий час залишатися на стабільному рівні. Крім того, в електромережу потрібно поступово інтегрувати електроенергію відновлюваних джерел.

«Енергія вітру утвердилася як найдешевша форма генерації електроенергії, – стверджує генеральний директор асоціації. – Але перспективи з 2020 року виглядають невизначеними. Галузь потребує кліматичних планів дій, що забезпечать ясність на період після 2020 року».

Згідно другого звіту, 2017 рік має стати рекордним у вітроенергетиці – прогнозують 14 ГВт нових потужностей. Також фахівці дійшли висновку, що ЕС зможе залучити більше вітрових установок, ніж США та Індія, але менше, ніж Китай.  

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!