Новини

Повернутися до переліку новин

Впровадження євроінтеграційних реформ у природоохоронній сфері: Міндовкілля підготувало звіт про оцінку поточного стану прогресу

Міндовкілля підготувало відповідні інформаційно-довідкові матеріали щодо прогресу, досягнутого Україною в частині виконання політичних та економічних критеріїв для вступу до ЄС (за період 2022 року та початок 2023  року) у сфері довкілля та зміни клімату.

Міністерство наразі активно працює над аналізом національного природоохоронного законодавства на відповідність праву ЄС. Адже цей напрямок на рівні Уряду визначено як найбільш пріоритетний та ключовий з огляду на отриманий Україною статусу кандидата на вступ в ЄС.

За 2022-2023 роки у природоохоронній сфері прийнято низку євроінтеграційних Законів:

З метою поглиблення імплементації права ЄС за вказаний період також прийнято відповідні підзаконні нормативно-правові акти, зокрема:

Також наказами Міндовкілля затверджено: 

 Довідково

Європейська комісія щороку ухвалює свій «Пакет розширення», тобто пакет документів, що пояснює її політику стосовно  розширення ЄС. Основою цього пакету є повідомлення, в якому підбиваються підсумки подій за кожний рік; розглядається прогрес, досягнутий країнами-кандидатами; виклики, з якими вони зіткнулися; реформи, які необхідно впровадити, а також пропозиції щодо подальших дій. Пакет містить також звіти, у яких Європейська комісія представляє свою детальну щорічну оцінку поточного стану прогресу реформ країни-кандидата, які розміщуються на її офіційному вебсайті. Відповідні оцінки супроводжуються рекомендаціями та вказівками щодо пріоритетів реформ.

Джерело: Міндовкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!