Новини

Повернутися до переліку новин

Видання The Economist визначило 5 основних тенденцій у сфері сталого розвитку та зміни клімату на 2022 рік

Видання The Economist визначило 5 основних тенденцій у сфері сталого розвитку та зміни клімату на 2022 рік:

  1. Чистий нуль та енергія. Уряди працюватимуть над виконанням своїх кліматичних зобов’язань в рамках Національно-визначених внесків до Паризької угоди. Фокус на декарбонізацію буде і в бізнесі. А для відстежування та порівняння прогресу планується розробити універсальні Стандарти розкриття інформації про сталий розвиток. 
  2. Сталість та адаптація. Окрім зменшення викидів парникових газів, важливо адаптуватись до вже зафіксованих наслідків зміни клімату. Ключовим буде пошук фінансування, адже в країнах, що розвиваються, необхідні витрати на адаптацію в 5-6 разів перевищують поточне державне фінансування, і ця різниця постійно збільшується. 
  3. Циркулярна економіка. Використання відходів у якості ресурсів вже є виграшним для деяких секторів (металобрухт в металургії, паливо RDF-SRF в цементній галузі, відходи рослинництва та тваринництва в хімічній промисловості). Особливого прориву очікують від виробників первинних полімерів, особливо пластику, який забороняють все більше країн. 
  4. Екосистеми та ресурси. Захист біорізноманіття (грунти, ліси, океани) продовжить набирати популярності. За економічними та фінансовими наслідками, ризики від втрати біорізноманіття можуть перевищувати кліматичні. Поступово фінансові інститути окрім кліматичних, вводитимуть оцінку ризиків, пов’язаних із біорізноманіттям.
  5. Соціальна сталість. Відновлення довіри до урядів, бізнесу та ЗМІ буде формувати порядок денний протягом усього наступного року.

Джерело: impact.economist.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!