Новини

Повернутися до переліку новин

WWF наполягає на врахуванні екологічних аспектів Національною транспортною стратегією України на період до 2030 року

Представництво Всесвітнього фонду дикої природи WWF в Україні наполягає на інтеграції екологічної складової до транспортної політики України та надало відповідні зауваження та пропозиції до проекту Стратегії до Міністерства інфраструктури України.

 «WWF в Україні підтримує використання збалансованого підходу при розробці проекту (транспортної, – ред.) Стратегії, а також наближення надання транспортних послуг та рівня інфраструктури до європейських стандартів та підвищення рівня безпеки транспортних перевезень. Разом з тим, хочемо звернути увагу, що збалансований підхід, закладений в Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020», що затверджена Указом Президента України від 12 січня 2015 року № 5/201, а також європейські стандарти та положення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом передбачають окрім економічної та соціальної складової, також екологічну складову», – заявляє представництво Всесвітнього фонду дикої природи WWF в Україні.

«Ми хочемо наголосити про необхідність врахування заходів зменшення негативного впливу транспортної інфраструктури на довкілля шляхом врахування об’єктів екологічної мережі (ключових, сполучних, буферних), міграційних шляхів, забезпечення збереження і єдності об’єктів, і природних екосистем при плануванні, проектуванні, і будівництві транспортних шляхів та інфраструктури, будівництво спеціальних переходів і захисних огороджень у місцях міграції диких тварин» – повідомляє Тарас Ямелинець, національний координатор проекту «Transgreen: Інтегроване планування транспортної та зеленої інфраструктури в Дунайсько-Карпатському регіоні».

Екологи наполягають на врахуванні положень міжнародних конвенцій та директив в рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а саме:Конвенції про охорону дикої флори та фауни й природних середовищ існування в Європі (Бернська Конвенція), в рамках якої в Україні вже розроблені та затверджені території особливої охорони «Смарагдова мережа».

До того ж,WWF в Україні в рамках української кліматичної мережі надав низку правок, які спрямовані на зниження викидів парникових газів в транспортному секторі України.

Нагадуємо, що10 квітня 2017 року Міністерство інфраструктури України оприлюднило Проект Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року. Його було розроблено за участі експертів ЄС для забезпечення комплексного бачення глобальних пріоритетів трансмодальної політики і визначення напрямів розвитку галузі на період до 2030 року.

 

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!