Новини

Повернутися до переліку новин

Як екологізація може збільшити експортний потенціал України?

Пропонуємо вашій увазі статтю «Як екологізація може збільшити експортний потенціал України? Як виробникам підтвердити відповідність критеріям сталості, встановленим ЄС» (Початок. Закінчення в № 6, 2019).

Головне в публікації

  • Про програми сертифікації ISCC EU — Міжнародну систему сертифікації сталості та викидів оксиду вуглецю
  • 3 добровільних систем сертифікації сталої біомаси/біопалива
  • Підсистеми ISCC

Україна є важливим постачальником сировини для біопаливної промисловості Європейського Союзу (ЄС). Попит на біопаливну сировину (цукровий буряк, пшениця, кукурудза, ріпак тощо) буде збільшуватися, оскільки країни — члени ЄС мають реалізовувати завдання щодо забезпечення частки відновлюваних джерел енергії у своєму енергобалансі.

Однак, щоб реалізувати цей експортний потенціал, українські постачальники сировини повинні відповідати критеріям сталості, встановленим ЄС, і надати підтвердження відповідності цим критеріям.

Ці вимоги розроблено з метою забезпечення виробництва біопалива з використанням екологічно сталих методів та сприяння зниженню впливу біопалива на зміну клімату. Сировина, що не відповідає цим критеріям сталості, не може бути зарахована до реалізації цілей із відновлюваних джерел енергії, не може отримати фінансову підтримку та, відповідно, не буде привабливою для паливно-енергетичних компаній ЄС.

Сертифікація

Виробники можуть довести відповідність цим критеріям через проходження сертифікації відповідно до сертифікаційних схем, схвалених у ЄС.

Ці схеми мають різні сфери застосування і можуть фокусуватися на різних сировинних культурах чи регіонах або охоплювати лише деякі аспекти критеріїв сталості. Незалежно від сфери застосування схеми сертифікації мають бути визнані комісією ЄС або окремою країною — членом ЄС, перш ніж вони можуть бути застосовані виробниками чи трейдерами для демонстрації виконання вимог Директиви ЄС.


ДОВІДКА!

SCC (International Sustainability and Carbon Certification) — це визнана Європейською комісією перша і провідна добровільна система сертифікації, розроблена відповідно до вимог Директиви з поновлюваних джерел енергії (RED) 2009/28/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 23 квітня 2009 року, про сприяння використанню енергії з поновлюваних джерел. Система визнана не лише в ЄС, а й в інших країнах світу.

Програма сертифікації сталої біомаси розроблена в Німеччині за підтримки Європейської Комісії. Програма сертифікації ISCC розроблена для глобального застосування. Вона оцінює стале виробництво, управління, документацію з відстежування і розрахунки економії парникових газів.

Програма включає критерії та стандарти якості, за якими перевіряють підприємства. Критерії охоплюють три основні напрями:
• соціальна робоча безпека;
• дотримання екологічних норм;
• прозорість ведення торгівлі та відстеження ланцюга постачання товару від фермерського господарства до кінцевого споживача.

Увага! Матеріал публікується частково. Повна версія в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 5, 2019

Матеріал підготувала Вікторія Сердюк, еколог

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 5, 2019

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!