Новини

Повернутися до переліку новин

Як розумне обладнання та хмарне програмне забезпечення підвищують ефективність?

У міру того, як підприємства розширюються, збір даних у хмарі, генерація аналітичної інформації та програмне забезпечення для управління активами можна використовувати для покращення програм технічного обслуговування та точності моніторингу, допомагаючи користувачам працювати ефективніше, залишаючись у відповідності до нормативних вимог.

Оскільки придбання, злиття та підприємства все частіше з’являються — розширюючи організації далеко за межі одного об’єкта — промислові водокористувачі та виробники потребують нових способів моніторингу умов процесу у своїх великих доменах. Крім того, керування активами та даними на цих величезних просторах може швидко стати проблемою.

Історично склалося так, що великі групи персоналу підприємства виконували трудомісткі завдання, наприклад ручні вимірювання, щоб забезпечити безпечну роботу установок і мереж. Але сьогодні зацікавлені сторони промисловості можуть контролювати операції та виконувати багато завдань віддалено, підвищуючи продуктивність, точність, ефективність і прибутковість.

У сучасному середовищі, орієнтованому на дані, інтелектуальні прилади надають велику кількість діагностичної та іншої інформації, що дозволяє персоналу заводу отримувати більше від своїх приладів, ніж просто вимірювання первинної змінної 4-20 мА. Ця інформація, яка передається за допомогою цифрових протоколів зв’язку до програмного забезпечення централізованого моніторингу, допомагає персоналу підприємства підвищити ефективність підприємства та уникнути незапланованих зупинок, дозволяючи їм здійснювати проактивне технічне обслуговування за допомогою прогнозного моніторингу та аналізу.

  • Для надання розширених даних і аналізу потрібне потужне апаратне та програмне забезпечення

У міру того, як системи водопостачання стають більш суворими, список точок даних для моніторингу швидко зростає. Вимірювання та контроль у реальному часі залишаються життєво важливими для працездатності будь-якої промислової системи, але для звітування регуляторним органам потрібно набагато більше змінних. Крім того, ефективне відстеження діагностичних даних обладнання та технологічних даних, на додаток до відповідної інформації, може виявити можливості для оптимізації процесу обробки, полегшуючи обґрунтування та отримання схвалення проектів модернізації.

Отримати та проаналізувати ці дані, окрім виконання комплексного управління активами складних систем, майже неможливо, якщо залишити рішення минулих років. Але промисловий Інтернет речей (IIoT) і підключені інструменти роблять ці типи оновлень можливими для організацій будь-якого розміру, допомагаючи їм підвищити операційну ефективність.

  • Розумні інструменти генерують дані

Завдяки впровадженню інтелектуальних приладів у проекти систем водопостачання, експлуатація та оптимізація об’єктів стають набагато легшими завданнями. Ці прилади включають протоколи цифрового зв’язку, інколи замість традиційних протоколів аналогового зв’язку, а іноді й на додаток до традиційних протоколів аналогового зв’язку.

Ці системи регулярно використовують дані про потік, тиск, температуру, рівень та інші технологічні дані для моніторингу та контролю якості та наявності води, але вони часто відкидають дані про стан і діагностику. Передаючи ці дані, персонал підприємства може втратити можливості оптимізувати, спростити та захистити свою роботу.

Коли ці дані поглинаються інтелектуальними системами аналізу заводу, об’єкти збільшують співвідношення проактивного до реактивного обслуговування, таким чином зменшуючи незаплановані простої, а також загрози безпеці обладнання та людей. Наприклад, замість того, щоб чекати виходу з ладу підшипника високотемпературного насоса, можна відстежити дані процесу, щоб видавати сповіщення, коли виявлено аномалії, які можуть призвести до такого типу проблеми, як-от постійне підвищення температури двигуна з часом.

Коли ці діагностичні дані інтегруються в хост-системи, їх можна проаналізувати, щоб забезпечити завчасне попередження про збій приладу чи обладнання або інформацію про усунення несправностей у разі несправності. Оскільки інформація про калібрування та паспортну табличку також зберігається всередині кожного приладу, відстеження та управління активами стає легшим протягом усього життєвого циклу установки.

  • Програмне забезпечення створює ідеї

Переміщення процесів і діагностичних даних у хост-системи є ключовим, але особливо в корпоративних налаштуваннях важко зрозуміти сенс даних без контексту. Завдяки хмарному програмному забезпеченню генерації аналітичних даних, IIoT надає користувачам доступ до аналітичних даних про прилади та заводські процеси, щоб вони могли контекстуалізувати дані та приймати кращі рішення.

Ці хмарні програмні рішення допомагають організаціям автоматизувати завдання, які раніше виконувалися вручну та неефективно, забезпечуючи підвищення продуктивності та постійну звітність у режимі реального часу.

Це дає змогу об’єктам:

  • Ефективно відстежуйте децентралізовані процеси за допомогою комплексної візуалізації критичних змінних, зменшуючи частоту ручних перевірок обладнання. Змінні, що підлягають моніторингу, включають кількість води, граничні значення, рівні, температуру, тиск, фізико-хімічні параметри якості та інші.
  • Оптимізуйте наявність води для комерційних очисних споруд, використовуючи надійні прогнози попиту на воду на основі погодних та інших даних.
  • Зменште експлуатаційні витрати за допомогою попереджувального моніторингу стану та виявлення аномалій, а також за допомогою покращеної інформації щодо усунення несправностей, щоб швидко відновити роботу систем у разі збою.
  • Отримайте доступ до даних про прилади та активи незалежно від часу та місця, за допомогою веб-візуалізації, що забезпечується через веб-сервер. Це дозволяє будь-якому пристрою, який підтримує веб-браузер, наприклад ноутбуку, смартфону чи планшету, отримувати безпечний доступ до цих даних.
  • Аналізуйте та візуалізуйте співвідношення, кількості, порогові значення, часові ряди та тенденції, а також хімічні баланси.

Ця та інша інформація доступна для персоналу заводу на настроюваних інформаційних панелях, що дозволяє легко зрозуміти робочі стани з першого погляду та внести коригування, якщо це необхідно.

  • Результати: моніторинг промислових стоків

Контроль викидів стічних вод у каналізацію є звичайною потребою для промислових користувачів, але лише деякі об’єкти обладнані датчиками якості води для раннього виявлення забруднювачів. Замість цього композитні рідкі зразки зазвичай беруть щотижня або з більшими інтервалами, а потім вимірюють у лабораторії. Цей метод може пропустити значні події забруднення, кожна з яких може негативно вплинути на станції очищення стічних вод, розташовані нижче, або на навколишнє середовище, куди скидаються стоки.

Приватне очисне спорудження, яке обслуговує промислових споживачів, зіткнулося з невідповідними потоками на своєму об’єкті, але на основі лабораторних даних своїх клієнтів воно не могло ідентифікувати порушників. Для ефективного ведення бізнесу та належного захисту власних викидів у навколишнє середовище об’єкту потрібен був спосіб виокремлення джерел забруднюючих речовин, що перевищують допустимі норми.

Завдяки встановленню інтелектуального потоку, аналітичних і температурних приладів Endress+Hauser у багатьох точках мережі притокових труб і завантаженню згенерованих даних у хмару Netilion, компанія змогла безпечно контролювати умови процесу цілодобово з будь-якого місця через веб-з’єднання. Прилади були підключені до Інтернету за допомогою стільникових шлюзів 4G. Завдяки веб-візуалізації, звітуванню та сигналізації тепер заклад може виявляти клієнтів, які не відповідають вимогам, і виставляти їм відповідні рахунки.

  • Результати: забір води

Американська багатонаціональна корпорація з виробництва напоїв, яка займається виробництвом, роздрібною торгівлею та маркетингом безалкогольних напоїв, виробляє концентрати та сиропи, і шукала спосіб більш ретельно контролювати забір води. Перш за все, її глобальній команді необхідно було підтримувати відповідність міжнародним нормам і оцінювати продуктивність своїх свердловин.

Впровадивши інтелектуальні інструменти моніторингу на місцях буріння, підключивши ці інструменти до хмари Netilion і зв’язавши цю базу даних з місцевими органами водопостачання, компанія забезпечила відповідність нормативним вимогам.

Крім того, розуміння Netilion започаткувало проект з оптимізації ефективності насоса, забезпечивши чіткіший доступ до ключових показників ефективності. Інформаційні панелі програмного забезпечення включали ці індикатори разом із звітами, змінними обмеженнями, попередженнями та сигналами тривоги для 22 об’єктів по всьому світу.

  • Технологія IIoT підтримує водні процеси

Програмні рішення на основі IIoT забезпечують значні переваги для зацікавлених сторін промислового водопостачання та водовідведення, забезпечуючи надійний моніторинг якості води, витрати, тиску, температури та рівня. А хмара може об’єднати всі аспекти системи водопостачання, забезпечуючи користувачам легкий доступ до даних і розуміння з одного джерела.

Ці можливості дозволяють краще відстежувати активи польових пристроїв, а також більш надійну передачу, запис і архівацію даних. Зважаючи на велике значення води в сучасному світі, технологія IIoT підвищує операційну ефективність, дає користувачам можливість покращувати свої процеси та прибутки, зберігаючи воду.

Джерело: www.watertechonline.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!